Всеки ден момичетата си задават въпроса: вредно ли е лакирането на ноктите с гел лак? Опитваме се да го разберем заедно

Гел лакът или шеллак е спасение за съвременните момичета, които буквално нямат време за ежедневен маникюр. Гел лакът издържа поне седмица, а понякога и месец, в зависимост от самия лак и индивидуалните особености. Мнозина обаче смятат, че гел лакът вреди на нокътната плоча. Вярно ли е?

  • Гел лакът наистина може да бъде вреден, ако майсторът не спазва правилата за нанасянето му. При нанасяне на гел лак е необходимо много внимателно да боравите с нокътната плоча, като избягвате използването на твърди пили и полиращи бафи.Също така се уверете, че майсторът правилно извършва процедурата за отстраняване: неприемливо е напълно да отрежете гел лака с машина или пила за нокти, както и да използвате твърди метални пръчки.
  • Гел лакът наистина не трябва да се прави непрекъснато - това съветват лекарите. След няколко процедури с гел лак (три до четири), покрийте ноктите си с обикновено покритие. Това ще помогне да се избегне пресушаването на нокътната плочка.
  • За да избегнете неприятни последствия, следете състоянието на ноктите си. Ако имате кожни заболявания и самите нокти се ексфолират, гел лакът може да влоши ситуацията. Не уврежда здравите нокти.
  • Има мит, че сушенето на гел лак в UV лампа може да доведе до рак на кожата. Учените не са потвърдили това, но можете да се предпазите, като нанасяте слънцезащитни продукти върху ръцете си всеки път, преди да изсушите в UV лампа.
  • И разбира се, погрижете се за ръцете и кожата около ноктите и извън салона. Използвайте крем за ръце всеки път след контакт с вода, особено през студения сезон.

Полезни съвети? Напишете коментар!

Категория: