Компетентното оцветяване, напластяване и наслагване на сенки е в основата на красивия грим на очите. Как да се справим с всичко това, разказваме в нашата статия

Гримирайте като професионален гримьор изисква правилните сенки, правилните четки и правилната техника на нанасяне. Най-популярните сенки са сухи насипни и кремави.

Разсипаните сенки за очи се нанасят по-трудно от кремообразни, течни или стик сенки, тъй като изискват умения с четките. Откъде да започнете, какви са основните техники и как да прилагате сенки стъпка по стъпка - прочетете по-долу.

  • Класическа схема

Класическата схема за нанасяне на сенки включва само три етапа. С помощта на плътна четка или гъба нанесете основния базов нюанс върху целия движещ се клепач - обикновено той е най-светлият. От центъра на клепача към външния ъгъл на окото смесете по-тъмен нюанс. Нанесете най-светлия нюанс във вътрешния ъгъл на окото - той ще придаде свежест на погледа и ще скрие признаците на умора.

  • Птица

Една от най-обичаните техники от гримьорите. Със затворени очи можете да видите защо техниката е получила името си - боядисаният клепач наподобява птиче крило. За тази техника използвайте два контрастни нюанса. Нанесете светлина върху целия движещ се клепач и подчертайте с нея вътрешния ъгъл на окото. С тъмен нюанс използвайте четка, за да „обиколите“ клепача, като го засенчвате до слепоочието и очертавате горния и долния контур на клепача. Начертайте го в малка стрелка.

  • Хоризонтално

Хоризонталният метод е избран от собствениците на кръгли и изпъкнали очи - той е в състояние визуално да разтегне формата на очите, правейки ги бадемовидни. Долната линия е в компетентното засенчване: всички сенки трябва да се прилагат и засенчват хоризонтално. Започнете от линията на миглите и след това постепенно преминете към линията на веждите, като редувате желаните нюанси на сенките хоризонтално.

  • Вертикален метод

Вертикалният метод, напротив, подхожда на широко разположени очи, очи с надвиснал клепач. Нанесете сенки за очи и смесете вертикално. Започнете от първата точка - вътрешния ъгъл на окото, тук нанесете най-светлия нюанс.

Още десет съвета в галерията със снимки по-долу!

Бронзови сенки изберете за всеки ден © fotoimedia / imaxtreeРазпределете сини сенки върху подвижните и неподвижните клепачи, преливайки до веждите © fotoimedia/imaxtreeОранжевият нюанс на сенките ще създаде весело настроение © fotoimedia/imaxtreeИзползвайте жълтите сенки много внимателно: те ще подхождат само на момичета със загоряла кожа © fotoimedia/imaxtreeНанесете бледосини сенки в един полупрозрачен слой © fotoimedia/imaxtreeНюансите на фуксия са тенденцията на сезона. Между другото, тук е използвана техниката „птица“ © fotoimedia/imaxtreeКонцентрирайте сенките в центъра на клепача - това е алтернатива на техниката "птица" © fotoimedia/imaxtreeКремавите металически сенки се нанасят дори с пръст © fotoimedia/imaxtreeЗа по-графичен ефект използвайте четка © fotoimedia/imaxtreeЗлатните сенки изглеждат много благородни. Не се страхувайте да нарисувате няколко косъмчета на веждите – такава небрежност е на мода © fotoimedia/imaxtree

Кой начин харесвате? Кажете ни в коментарите!

Категория: