При правилно боравене с машата, този инструмент за красота може да се използва поне всеки ден. Какво трябва да запомните, за да не навредите на миглите? Разказване

Какво е общото между еленчето Бамби и Одри Хепбърн? Сигурни сме, че първо сте запомнили техните широко отворени и извити мигли. За да постигнете този ефект, дори и при най-скромните първоначални данни, ще ви помогне къдрене - специален инструмент за извиване на мигли. Външно изглежда доста плашещо, но в действителност, ако знаете някои правила, всичко се оказва доста просто и най-важното - безопасно за миглите.

Не вреди!

  • Извивачите за мигли трябва да се правят внимателно и да нямат остри ръбове или други дефекти, които могат да увредят миглите или нежната кожа на клепачите. За да направите това, преди да използвате машата, не забравяйте да прокарате пръста си по ръба на плочата и също така се уверете, че механизмът на машата осигурява плавно движение на плочите.
  • Всички действия трябва да бъдат възможно най-точни и безбързани. Едно неудобно движение и вашите мигли могат да останат на извивачката. Ако действате внимателно, можете да извивате миглите си всеки ден с извивачка.
  • Редовно сменяйте гумената вложка на машата, особено ако забележите някакви бразди или пукнатини по нея.

Процедура на действие

  • Позиционирайте извивачката под ъгъл от 45 градуса, така че горната пластина да лежи върху подвижния клепач възможно най-близо до миглите.
  • Без да отстранявате инструмента от клепача, преместете го почти в хоризонтална позиция, така че клепачът и миглите да се повдигнат.
  • Стиснете дръжките на машата и задръжте за няколко секунди. Без да повдигате плочите от горния клепач, отворете форцепса и повдигнете дръжките по-високо, за да преместите скобата до средата на миглите. Стиснете щипките и задръжте за няколко секунди. Важно е извивачката да стои притисната към клепача - това ще предотврати увреждането на миглите.
  • Повторете предишната стъпка, като работите към върховете на миглите. С всяко ново движение силата на притискане трябва да се намалява, тъй като миглите са по-плътни в корените и тънки във върховете.

Горещ стайлинг

Ако искате да постигнете по-траен ефект, затоплете машата със сешоар: най-важното е температурата й да е удобна за вас (не трябва да е парене!). Ние обаче не препоръчваме да използвате този метод ежедневно.

Идеалната двойка

Много по-щадящ вариант за удължаване на ефекта на извитите мигли е да изберете подобна спирала, която надеждно да фиксира резултата.

Заслужена почивка

  • Ежедневното използване на извивачка е безопасно, но не забравяйте за допълнителната грижа за миглите. Използвайте стягащи смеси от масла или специални серуми. Сложете ги няколко часа преди лягане, за да имат време да се абсорбират.
  • Запомнете, че грижи са необходими не само за миглите, но и за извивачката. Почиствайте го редовно от козметика и следете състоянието на гумената вложка.

Използвате ли извивачи за мигли? Напишете коментар!

Категория: