Кога за първи път се появи лакът за нокти и каква история изживяхте? Прочетете нашия материал!

  • Азиатските държави отново са пред останалите. Лакът за нокти се появи за първи път в Китай - китайските момичета отглеждаха ноктите си, за да демонстрират статуса си и да подчертаят, че не се занимават с ръчен труд. В същото време жените започнаха да измислят начини да заздравят ноктите си и да ги направят по-красиви.
  • За производството на лак в древен Египет са използвани листа от растения, а в древен Рим животинска мазнина.
  • Въпреки това, първият лак във формата, която използваме и днес, се появява през 1934 г.Тогава лакът не можеше да се счита за безопасен: съдържаше химически пигменти и трябваше да се използва чист ацетон, за да се премахне покритието. Освен това този лак не можеше да се похвали нито с издръжливост, нито с разнообразие в палитрата.
  • По-късно формулата на лака започна постепенно да се подобрява: цветовете станаха по-разнообразни и съставът стана по-безопасен.
  • Но през 1979 г. на пазара се появи наистина революционен продукт - акрилно покритие, което ви позволява да заздравите нокътната плоча. По-късно перманентните покрития се превърнаха в истинско спасение за милиони жени.
  • Работейки не само върху резултата, но и върху композицията, компанията, която откри акрилното покритие за нокти на света, успя да произведе хибрид от гел и лак, наречен Shellac. Той е този, който упорито държи ноктите до три седмици.

Днес момичетата не само рисуват ноктите си в различни цветове, но също така измислят дизайни и правят ноктопластика. Има много профили в социалните мрежи, където можете да видите варианти и идеи за маникюр. Вижте няколко красиви снимки по-долу!

© jessicawashick© cassmariebeauty© jessicawashick© jessicawashick© jessicawashick© jessicawashick© cassmariebeauty© cassmariebeauty© hannahroxit© hannahroxit

Харесват ли ви идеите? Кажете ми в коментарите

Категория: