Можеш да имаш най-добрата основа на света, но ако не я нанесеш правилно, няма да работи. Време е да разберете какви са гъбите за фон дьо тен, как се различават и коя е подходяща за вас

1пандишпаново яйце

Това е най-популярният вид гъба. Плюсът му се крие във факта, че ви позволява бързо и равномерно да нанесете фон дьо тен върху голяма площ - челото и бузите. Такива гъби се предлагат в различни размери (големите са удобни за нанасяне на тон върху цялото лице, малките в зоната около очите) и вариации (например със скосен ръб).С остър нос е лесно да забиете фон дьо тен в ъглите на очите и в кожата на крилата на носа. Тази гъба също е подходяща за смесване, контуриране и създаване на безупречен завършек.

2Гъба за сухи текстури

Ако яйчната гъба прилича повече на гъба, гъбата с прахообразна текстура е по-мека на допир и е направена от кадифен материал. Те могат да нанасят равномерно пудра, руж, бронзант или сухи продукти за контуриране, като контролират интензивността на покритието и наситеността на цвета.

3триъгълници

Тази гъба може да се използва както суха, така и мокра. За най-добър ефект гъбата трябва първо да се намокри. Благодарение на ръбовете, триъгълната гъба улеснява нанасянето на коректора под очите и очертаването на формата на устните с основа. Те дори могат да прикрият люспести сенки за очи, без да развалят грима на очите ви. Можете също да използвате тези гъби, за да измиете лицето си.

Каква гъба използвате? Споделете в коментарите.

Категория: