Осем полезни трика, които наистина ще улеснят процеса на маникюр

1Повредихте свеж маникюр?

Не бързайте да отлепите корицата и да го направите отново. Потопете пръста си във водата и разтрийте засегнатата област с кръгови движения. До пълното изсъхване на лака е достатъчно еластичен, за да се "върне" на мястото си.

2Нямате достатъчно пайети в декоративния топ?

Първо ги нанесете с четка върху козметична гъба. Лакът ще попие в него, а искрите ще останат на повърхността и лесно ще се пренесат върху нокътя в достатъчно количество (за подробни инструкции как да направите това, прочетете тук).

3Нямате инструменти за проектиране?

Използвайте подръчните инструменти! Клечка за зъби ще замени точките (специален инструмент за ноктопластика), стара очна линия ще се справи с прост модел върху ноктите, а четката за червило перфектно ще премахне лака от кутикулата.

4Искате перфектния френски?

Начертайте права линия по свободния ръб на нокътя. След това потопете плоска полукръгла четка (или резервна четка за червило) в лакочистителя и отстранете всички неравности от центъра на нокътя до ръба.

5Трудно ли се премахва гел лакът?

Нанесете обикновен лак в центъра на нокътя, преди да нанесете основата. Адхезията на гел лака към основата по ръбовете на нокътната плочка е достатъчна, за да издържи покритието достатъчно дълго, но в същото време лесно се отстранява при накисване с лакочистител.

6Как да защитим кожата от препарата за отстраняване на гел лак?

Намажете кожата около ноктите с маслен или мазен крем - така ефектът от агресивните вещества ще бъде минимален.

7Счупен нокът?

Запечатайте го с парче торбичка чай, достатъчно голямо, за да покрие счупването, и специално лепило за нокти.

8Не можете да свалите блясъка от дълго време?

Можете да си направите инструмент за премахване у дома: поставете цяло парче гъба за миене на кола с малък прорез в центъра в малко бурканче с витамини. Изсипете лакочистител в него и отстранете покритието от нокътя с кръгови движения.

Какви трикове за ноктопластика използвате? Напишете коментар!

Категория: