5 добри причини да добавите молив за устни към чантата си с гримове точно сега

Само преди 15 години моливът за устни беше средство №1 в дамската козметична чантичка, днес много момичета се съмняват дали изобщо е необходимо. Ние отговаряме недвусмислено: имаме нужда от това! Поне в тези пет случая:

1Ако имате тънки или матови устни без видим контур

Използвайте молив с един тон по-тъмен от цвета на устните ви, тогава устните ви ще изглеждат по-обемни и ярки. Но не трябва да го прилагате над контура на устните - винаги се забелязва и не изглежда най-добре: изключение може да се направи само за снимки.По-добре е да нанесете хайлайтър върху "отметката" над горната устна - този трик ще ви помогне да увеличите визуално устните.

2Ако използвате силно хидратиращо или лъскаво червило

В този случай ви трябва молив, за да не се разтече червилото извън контура на устните. Първо нанесете коректор около устните и го фиксирайте с лека пудра, след това нанесете бежово-розов молив и върху червилото. Ако червилото е светло или тъмно, тогава използвайте молив в цвета на червилото.

3Ако искате да направите червилото си по-дълготрайно

Очертайте контура на устните си и ги запълнете с молив, след което нанесете топ лак с червило: това ще удължи издръжливостта на продукта и ще осигури яркост на устните до края на вечерта – не е необходимо да коригирате червило. Този метод работи и за грима на булката.

4Вместо матово червило

Защо да купувате ново червило, когато можете да използвате молив за устни? Очертайте устните по контура и ги боядисайте: по-добре е да използвате по-дебели моливи за устни за тази цел. Обикновено те са по-меки.

5Ако искате да получите блясък за устни, който да подхожда на молива

Очертайте устните и ги запълнете с молив. Отгоре нанесете прозрачен гланц за устни.

Използвате ли молив за устни?

Категория: