Почти черни дъги на веждите срещу руса коса? Не е най-хармоничният контраст. Казваме ви кой нюанс на молива за вежди наистина подхожда на светлокосите

Русите и русите правят най-много грешки в грима на веждите. Знаейки, че акцентът върху веждите в грима е една от най-забележимите тенденции в красотата, те са боядисани с твърде тъмни цветове, въпреки че косата им е доста светла. Резултатът далеч не е идеален: веждите изглеждат почти черни, което е неестествено и вулгарно.

Изглежда, че е достатъчно да изберете по-светъл молив, за да нямате проблеми с грима на веждите. Но това не е изход от ситуацията.

Не всички продукти от кафявата скала са подходящи за светлокоси: те имат топъл червен нюанс, който не се комбинира със студен нюанс на косата.

Какво трябва да следва една руса, когато гримира вежди?

Правилен цвят

Гримьорите все пак успяха да намерят перфектния нюанс на продуктите за вежди за светло кафяво: това е кафяво, неутрално кафяво. Вижте Brow Beater на Urban Decay в цвят Taupe, гела за вежди на NYX Professional Makeup в Blonde и Eye & Brow Maestro Eyeshape на Giorgio Armani в 2 Wenge Wood. А собствениците на светлокафява коса с леко топъл златист цвят ще се нуждаят например от Brow Drama Pomade от Maybelline New York в нюанс № 01 „Тъмно русо“.

Лека текстура

Освен цвета, текстурата също изисква внимание. В случай на светлокафява коса в грима на веждите е важно да не прекалявате, но прахообразните продукти ще ви помогнат в това. Цветните гелове, кремове, червила и други "тежки" текстури може да са твърде ярки, когато се нанасят.

Правилно приложение

Много нюанси ще трябва да бъдат взети под внимание дори след като бъде намерен идеалният цвят. Първо, трябва да избягвате остри, ясни линии - това е противопоказано за момичета с руса коса. За да изглеждат веждите естествено след грима, трябва да нарисувате едва забележими щрихи с молив. Второ, не трябва веднага да прилагате избраното лекарство "с пълна сила" . „Рисуване“ на вежди с молив? Силният натиск не прави нищо. Най-добре е първо да очертаете малко веждите си и след това да добавите цвят, ако е необходимо.

" Размазване"

За да смекчите резултата след нанасяне на молив или сенки, нанесете прозрачен гел върху веждите. Те се произвеждат, като правило, с четка, която разресва космите и премахва излишния пигмент от тях.

Знаете ли за правилата за избор на продукти за вежди? Напишете коментар.

Категория: