Нацепените нокти са проблем, с който се сблъскват много хора. Разбиране на причините и търсене на решение

  • Ако наскоро сте приемали антибиотици, най-вероятно това е причината. Дайте време на тялото си да се възстанови и пийте пробиотици. Но преди да вземете каквото и да е лекарство, не забравяйте първо да се консултирате с Вашия лекар.

  • На тялото му липсват витамини и минерали. Повечето нокти страдат от липса на калций, магнезий, силиций и фосфор. Опитайте се да балансирате диетата си, добавете повече зърнени храни, ядки, плодове и зеленчуци.Курс от мултивитамини също трябва да помогне.

  • Може би вашият проблем е грешният маникюр. Вземете полираща пила или баф и винаги шлифовайте ноктите си, след като ги оформите. Така ноктите ще бъдат „запечатани“ и ще спрат да се ексфолират. Или си направете маникюр в салона при доверен майстор. Вече говорихме за това на какво трябва да обърнете внимание в кабината тук.

  • Домакинската работа също може да причини нацепени нокти. Създайте си навик да почиствате и миете чиниите с гумени ръкавици на ръцете си. Каквото и да пишат производителите на перилни препарати на опаковките, екстрактът от алое не неутрализира вредата, която химикалите причиняват на кожата на ръцете и ноктите. Това важи особено за почистващи продукти, съдържащи белина.

Категория: