През зимата на 2023 г. никой не се оплаква от времето: температурата под нулата така и не се установи. Но устните се напукват не само от замръзване! Ние ви казваме как да се справите с този проблем

  • Случайно да си на диета? Беленето на устните често се появява при небалансирана диета. Яжте повече плодове и зеленчуци или вземете курс от витамини А и Е. Не забравяйте първо да се консултирате с вашия лекар.

  • Или, напротив, проблемът ви е липсата на витамини? Въведете в диетата си червена риба, авокадо и ядки. Но внимавайте да не прекалите с ядките. Те могат да причинят тежки алергии, ако се консумират в големи количества.

  • Отървете се от "пълниците" - гланцовете за устни, които придават обем на устните. Често те съдържат мента, която може да нарани напуканите устни.

Изберете хигиенични червила и балсами, които включват пантенол. Много добре лекува пукнатини.
  • Беленето ще бъде премахнато с ексфолианти за устни. Не, скрабовете за лице и още повече за тяло няма да работят. Твърде груби са за деликатната кожа на устните. Следователно можете да направите своя собствена смес за скраб за устни. Тук вече говорихме по-подробно за това.

  • Обърнете внимание на маските за устни. Това не е поредният трик на търговците, а линейка за изключително сухи устни. Маската се нанася върху устните за 10-15 минути, след което се наслаждавате на идеално гладки устни.

Как спасявате устните си? Кажете ни в коментарите!

Категория: