Как да коригираме несъвършенствата с грим и как да рисуваме правилно близко поставени очи - в нашата статия

Идеалните пропорции на лицето диктуват: разстоянието между очите трябва да е равно на едно око. Ако това не е така за вас, тогава опитайте грим за близки очи: той визуално увеличава разстоянието между тях, така че се научете да поставяте правилно акцентите. Снимките и важните съвети са по-долу.

  • Нанесете светли сенки от палитрата от вътрешната страна на окото, като разтушвате до средата на клепача. От средата на века започнете да прилагате по-тъмен нюанс.
  • С мек кайал подчертайте лигавицата на горния клепач, нарисувайте малка стрелка. Започнете стрелката не от самия ръб, а от средата на века. Този трик ще помогне визуално да увеличи разстоянието между очите. Уплътнете го по-близо до външния ъгъл.
  • Нанесете спирала в един слой върху всички мигли и допълнително изчеткайте в ъглите на очите. Можете също така да използвате снопчета изкуствени мигли, като ги залепите във външните ъгли на очите.
  • Завършете с най-светлия нюанс сенки за очи във вътрешния ъгъл на окото. За същата цел можете да използвате бял молив. Това не само ще помогне визуално да увеличи разстоянието между очите, но и ще придаде на външния вид свежест.
  • Обърнете специално внимание на формата на веждите. Не се опитвайте да създадете модерен грим на веждите и строго права форма. Просто подчертайте извивката, срешете космите нагоре и фиксирайте с гел. Подчертайте костта под веждата със светли сенки.

И ето примерни снимки, в които ще намерите подробности за нашите инструкции.

Нанесете грунд върху клепача и хайлайтър върху вътрешните ъгли на очите © fotoimedia/imaxtreeНачертайте чиста тънка стрелка © fotoimedia/imaxtreeИли направете двойна стрелка, като обобщите както горния, така и долния клепач. Начертайте лигавицата на долния клепач с бял кайал © fotoimedia/imaxtreeСрешете веждите си нагоре, фиксирайте ги с гел © fotoimedia/imaxtreeНапълнете очната си линия със спирала за обем © fotoimedia/imaxtree

Хареса ли ви статията? Очакваме вашите коментари!

Категория: