Чувствителната кожа изисква специален подход. Това се отнася не само за избора на козметика, но и за процеса на премахване на грима. На какво трябва да обърнете внимание? Да говорим по ред

Правилният избор

Почистващият препарат за чувствителна кожа трябва да е мек. Предпочитайте мицеларна вода или пяна за премахване на грим. Те деликатно ще почистят кожата от замърсявания, без да я наранят.

Ограничено

Често кожата на очите реагира негативно на козметиката. За да избегнете това, поставете достатъчно продукт върху памучния тампон, така че краищата му да останат сухи около 1 см. След това, когато натиснете памучния тампон, продуктът ще се разпредели върху него, а не ще се „изцеди“.

Не бързайте

Много продукти имат супер дълъг живот. За да разтвори такава козметика, почистващият препарат може да отнеме време. Нанесете памучен тампон върху очите си, задръжте за половин минута и плъзнете надолу с леко движение - така вероятността продуктът да попадне върху чувствителната лигавица ще намалее.

Деликатност във всичко

Често, за да отмиете напълно грима от очите, трябва да използвате памучни тампони. Въпреки това, те може да са твърде груби за чувствителни очи. Как да избегнем неприятните последици? Вземете памучен тампон и го сгънете четири пъти. Стиснете свободните ръбове с пръст - и ще получите „примка“, която е много удобна за изработване на зоната между миглите на горния и долния клепач.

Пълна увереност

След премахване на грима намокрете чист памучен тампон с тоник и прокарайте отново кожата, за да се уверите, че няма следи от козметика по лицето. В противен случай чувствителната кожа може да реагира с възпаление.

Категория: