Малките очи изискват подходящ грим. Как визуално да увеличите очите и с какви средства - разказваме по-долу

Малките очи не са причина да биете тревога. Малки съвети и трикове при нанасяне на грим ще оправят ситуацията. Ще научите как визуално да увеличите очите, да направите бадемова форма и да подчертаете красотата на цвета. Прочетете!

  • Откажете се от богатата очна линия - тя ще направи очите ви още по-малки. Добавете опушени очи към стоп списъка: тъмните плътни сенки могат да изиграят жестока шега.
  • Светлосенките са това, от което се нуждаете. Нанесете ги върху целия подвижен клепач и прелейте до костта под веждата: по този начин ще създадете илюзията за широко отворен поглед.

  • Светли сенки, хайлайтър или нюд молив нанесете върху вътрешните ъгли на очите. И по-тъмен (но не черен!) - в гънката на века.

  • Не рисувайте тежки ретро стрели. Вашият избор са кокетни малки стрелки, нарисувани с тънък молив. Стрелката не трябва да е дебела: по този начин тя визуално ще "натисне" очите, правейки ги още по-малки.

  • Светли сенки във вътрешните ъгли на очите плюс чисти, леко пернати стрелки към слепоочията ще придадат на очите бадемова форма, което ще ги направи да изглеждат по-големи. Добавете хайлайтър към костите на веждите, за да подсилите ефекта.
  • Вашият верен помощник е бежова или бяла очна линия без седеф. Донесете ги на долния клепач по лигавицата. Моливът ще ви помогне не само визуално да увеличите очите си, но и да върнете свежестта на очите си, ако спите по-малко от осем часа на ден.

  • Ако имате малки, дълбоко поставени очи, използвайте този трик: нанесете сенки за очи точно над гънката.

  • Ако имате надвиснал клепач, следвайте този съвет: подчертайте движещия се клепач със светли сенки и прелейте тъмните в гънката и отгоре, като потъмните спуснатия клепач. По този начин ще създадете ефект на естествено задълбочаване и ще увеличите визуално очите си.

  • Поставете основния акцент върху миглите: това ще ви помогне да направите очите по-големи. Използвайте удължаваща спирала, а за вечерна визия не се колебайте да залепите изкуствени мигли. Но бъдете внимателни: твърде пищните снопчета мигли могат да отклонят цялото внимание към себе си и да направят очите ви да изглеждат по-тежки. Използвайте малки кичури в ъглите на очите. (За това как да ги залепите сами, прочетете тук.)

Бронзови сенки на очите - мек и нежен акцент © fotoimedia / imaxtreeКокетна стрелка от средата на клепача плюс пастелни бронзови сенки с блясък и лигавицата на долния клепач, очертана с бял молив, ще увеличат визуално малките очи © fotoimedia/imaxtreeГрафична стрелка и широки вежди са това, от което се нуждаете за тези, които искат визуално да направят очите си по-големи © fotoimedia/imaxtreeНе веднъж сме писали за важността на хайлайтъра във вътрешните ъгли на очите! © fotoimedia/imaxtreeБелият молив винаги увеличава очите © fotoimedia/imaxtree

Харесва ли ви статията? Кажете ни в коментарите!

Категория: