Не купувайте цяла палитра сенки за очи само защото харесвате един нюанс. Предлагане на по-интелигентен подход

  • Универсалната палитра сенки за очи трябва да се състои от няколко цвята, свързани един с друг. В идеалния случай трябва да съдържа по-светла и по-тъмна версия на един нюанс, както и един неутрален цвят и блестяща версия. Ако не сте сигурни как да използвате по-интензивен нюанс, смесете го с неутрален нюанс, но избягвайте много светлите тонове, за да не станете прекалено бледи.
  • Чувствайте се свободни да купувате основни палитри: нюд или смоуки айс. Голите палитри съдържат нюанси на кафяво, кафяво, бежово и шампанско. Палитрата Smokey е черен, сив или дори два сиви нюанса, както и брилянтен хайлайтър.
  • По-добре е палитрата да има един цвят или чифт нюанси, които ще подчертаят цвета на очите ви: лилаво за зелени очи, синьо-зелено или топло сиво за кафяво, медно или златно за сини.
  • Не трябва да използвате всички цветове от палитрата наведнъж, но можете да нанесете няколко нюанса наведнъж в грима на очите си. Опитайте да нанесете по-интензивен цвят по-близо до горната линия на миглите, като ги смесите малко към гънката, като използвате по-неутрален тон. Нанесете по-светли матови сенки под веждите и във вътрешните ъгли на очите. Тъмните сенки от палитрата могат да се използват и като очна линия.
  • Ако не толкова отдавна сте започнали да се интересувате от темата за грима, не купувайте палитра за очи, съдържаща твърде много цветове (12 или повече), започнете с малка (4-8 цвята). Когато се научите как да комбинирате тези нюанси, можете да си купите още моно сенки и да допълните грима на очите си с тях.
  • Можете да направите своя собствена уникална палитра: просто купете основна пластмасова основа и сглобете своя собствена палитра, като следвате препоръките от предишните параграфи. Тази палитра трябва да има нюдови тонове, няколко цвята, за да създадете опушен вид и няколко цветни сенки, за да подчертаете цвета на очите си.

Имате ли любима палитра сенки за очи? Напишете отзив!

Категория: