Когато избирате четки за сенки, не е достатъчно само да разгледате снимките в сайта. Важно е да знаете коя четка за какво се използва. Прочетете повече в нашата статия

Четките за сенки играят важна роля в грима на очите. Именно от тях зависи равномерното нанасяне на сенки, компетентното засенчване и плавните меки преходи. Прочетете нашите съвети за избор на четки за сенки, както и описанието им в тази статия.

За да изберете най-добрите четки за сенки, обърнете внимание на техния състав. За предпочитане е да избирате четки с естествен косъм (от косъм от пони, коза, самур).

Четките за сенки с естествен косъм са по-меки и издържат по-дълго от четките със синтетичен косъм.

Тези четки са най-добри за преливане на сенки. А за приложение можете да използвате както синтетични, така и естествени.

  • Основна четка

Основната четка за сенки е със среден размер: по-малка от клепача, но малко по-голяма от малкия пръст. Използва се за нанасяне на основния цвят на сенките върху цялата зона на клепачите.

  • Голяма плоска четка

Подобна четка се използва за нанасяне на сенки върху подвижния клепач.

  • Малка плоска четка

Използвайте го, за да нарисувате външните ъгли на очите.

  • Четка с молив

Необходимо е да прелеете линията на молива и да очертаете пространството между миглите.

  • Наклонена плоска четка

За стрелките се нуждаете не само от добре поставени ръце и удобна свежа очна линия, но и от скосена плоска четка: по този начин определено ще нарисувате перфектни конски опашки.

  • Заострена четка

За да направите прехода от един цвят сенки за очи към друг да изглежда хармоничен, използвайте конична четка за преливане. Предлага се в големи и малки размери: изберете в зависимост от това какъв вид преход искате да направите (съответно мек и дълъг или остър). За тези цели е подходяща и варелна четка.

Припомнете си, че важен е не само изборът на четки за сенки, но и редовната и внимателна грижа за тях. Прочетете повече за грижата за четките тук.

Категория: