След маникюра не забравяйте да нанесете масло за нокти и кожички. Нито един маникюр не може без него и има защо. Нашата статия ще ви разкаже за всички полезни свойства на този инструмент

Чудите се за какво е маслото за кожички? Това е средство, което се използва за овлажняване и укрепване на ноктите и кожичките. Формулиран е с етерични масла и натурални съставки, за да помогне за лечението на множество проблеми, включително сухи кожички, напукани нокти, гъбични инфекции и дори врастнали нокти.

Въпреки че се използва за кожички, той е добър и за обща грижа за ноктите, тъй като е направен от естествени съставки.Те са ефективни средства с омекотяващ ефект, а също така имат терапевтичен ефект върху кожата и благодарение на състава си поддържат здрав вид на ноктите и кожичките. Какви са те?

  • Сусамово масло: овлажнява ноктите и кожичките.
  • Лимонов сок: Помага за лечението на врастнали нокти.
  • Какаово масло или масло от ший: Овлажнява, успокоява раздразнената и възпалена кожа.
  • Алое вера: намалява възпалението.
  • Масло от пшеничен зародиш: с високо съдържание на витамин Е, предпазва деликатната кожа около ноктите от увреждане, което могат да причинят свободните радикали.
  • Масло от чаено дърво: Предотвратява и лекува гъбични инфекции.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МАСЛОТО ЗА КОЖИЧКИ ПРАВИЛНО?

Много е лесно да използвате правилно маслото за кожички. Даваме инструкции стъпка по стъпка.

1Подгответе ръцете си: потопете ги в топла вана за около 5 минути. И ако ноктите са крехки по своята структура, тогава добавете малко лимонов сок към водата.2С Q-накрайник нанесете маслото върху кожичките и около ноктите.3Втрийте маслото в нокътя с масажиращи движения за 4-5 минути.4Изчакайте 5-10 минути, докато всички хранителни вещества проникнат в кожата.5След това избършете нокътя с памучен тампон и внимателно отрежете излишната кутикула. За това има специално устройство.

Знаете ли защо трябва да използвате масло за кожички? Оставете коментар.

Категория: