Подробни инструкции за гримиране за тези, които мечтаят за перфектни вежди

  • Първо определете колко голяма е разликата между веждите. За да направите това, маркирайте точките на тяхното начало и край. След това вземете молив и го нанесете вертикално в началото на веждата (надолу отстрани на носа), след което го движете под различни ъгли - както е на диаграмата. Крайната точка на веждата трябва да минава през върха на носа и външния ръб на окото, а най-високата точка на извивката - през ръба на ириса.
  • Не забравяйте да проверите съотношението 2:1, където "2" е "тялото" , а "1" е "опашката" на веждата. Въображаемите линии, свързващи началото, края и точките на огъване на веждите, трябва да са успоредни една на друга.
  • Ако имате излишни косъмчета, можете да ги премахнете само по долния край на веждите. Но бъдете внимателни: ако веждите не са широки, по-добре е да нарисувате липсващите косми по долния ръб с молив. „Тялото“ на веждите трябва да е еднакво по ширина и дължина, а в точката на „счупване“ трябва да започне да се стеснява.
  • Сенки или боя с молив върху веждите в началото им.
  • Нанесете гел за вежди. След това засенчете празнините: ако едната вежда е по-висока, а втората е по-ниска, нарисувайте първата по долния ръб, а втората по горната. Уверете се, че "тялото" на веждите е с еднаква ширина и се издига под същия ъгъл спрямо завоя. За да направите това, поставете молива върху дъгите на веждите и се уверете, че са на едно ниво и на еднакво разстояние от началото на веждите.
  • Ако едната вежда е по-повдигната от втората, използвайте молив или сенки, за да увеличите ъгъла на втората вежда отгоре и нарисувайте първата малко по долната граница в областта на извивката.Краищата на двете вежди трябва да са успоредни един на друг и да са на еднакво разстояние от завоя. За да направите това, очертайте ъгъла, под който пада „опашката“, и очертайте веждите от двете страни, като се уверите, че този ъгъл е еднакъв. Краищата на веждите трябва да са успоредни, а ширината на „опашката“ трябва да е еднаква за двете вежди по цялата дължина.
  • Когато оформяте веждите си, срешете космите нагоре и настрани, за да разберете как ще изглеждат накрая. Фиксирайте косъмчетата с гел за вежди.

"

Категория: