С помощта на машина за маникюр можете да създавате шедьоври върху ноктите си, без да напускате дома си

Апаратният маникюр е нещо, което стана много популярно напоследък. Дължим появата на апарата за маникюр на германците: в Германия за първи път се роди този „помощник“ в създаването на красиви нокти. Превърна се в достойна алтернатива на посещението в салона за тези, които имат малко свободно време.

В днешно време добре поддържаните ръце с красив маникюр не са толкова дамска прищявка, колкото доказателство, че си човек, който се грижи за себе си. А това е много важно за съвременното общество.

Предимства на апаратния маникюр

Разбира се, има голямо значение какъв апарат или пишеща машина ще изберете. По-долу ще ви разкажем за предимствата на добрия апаратен маникюр.

 • По време на процедурата апаратен маникюр кожата ви ще остане напълно суха. Можете да го използвате навсякъде, тъй като е лек и лесен за носене със себе си, когато пътувате.
 • Уредът изравнява повърхността на нокътната плочка и внимателно коригира формата й.
 • Машината за маникюр третира най-горния слой груба и кератинизирана кожа и не уврежда живия.
 • При апаратния маникюр кутикулата не се изрязва с фрези, а се отстранява деликатно. По този начин няма да увредите кръвоносните съдове.
 • Процесът на апаратен маникюр е безболезнен и безопасен. Уредът почиства нокътя и кожата наоколо от мъртви частици, а също така забавя растежа на кутикулата.
 • Апаратният маникюр с машина става по-изчистен от този, който се опитваш да правиш с ножица, пила и уред за отстраняване на кожички.

Как да изберем апаратно оборудване за маникюр

Специалните уреди за маникюр с фрези ще ви позволят да направите европейска версия на дизайна без кантове сами у дома.

Такива уреди не нараняват деликатната кожа около нокътя и не премахват кожичката, а само я почистват. Могат да се използват върху излющени, повредени нокти, както и върху суха кожа на ръцете. При класическия маникюр ороговелата кожа се изрязва, а при апаратния се полира нежно и безболезнено с помощта на фрези на машината.

 • Отдайте предпочитание на компактните модели. Обемист професионален апарат е необходим само в салони, където майсторът работи няколко часа подред всеки ден. За домашна употреба са подходящи малки модели. Мощността им е достатъчна за седмичен маникюр.
 • Преди да купите машина, хванете дръжката за управление. Трябва да пасва перфектно в ръката ви, да е лек и удобен. Качеството на маникюра зависи пряко от това колко удобно е да работите с него.
 • Разгледайте комплекта дюзи, който идва с устройството. Помислете дали имате нужда от всички тези дюзи и дали трябва да закупите допълнителни.
 • Изберете устройство с функция "контрол на скоростта на дюзата" . Това е много важно, за да не повредите кожата по време на процеса на маникюр.
 • Съветваме чистачите да обърнат внимание на устройствата с „прахосмукачка“, която събира изрязания нокът.

Препоръчително е да правите апаратен маникюр веднъж на две седмици.

Опитвали ли сте вече апаратен маникюр? Очакваме вашите коментари!

Категория: