Когато става дума за суха кожа, постигането на перфектен тон не е толкова лесно. Ето пет практически съвета, които със сигурност ще помогнат с това

  • Ако имате суха кожа, тогава когато избирате основа за грим, обърнете внимание на надписа върху опаковката. Потърсете продукт с надпис „овлажнител“ (прочетете повече за него тук). Подходяща е например базата La Base Pro Hydraglow от Lancôme. Съдържа хидратиращи и подхранващи масла.
  • Сухата кожа също е тънка кожа. Колагеновите връзки в него се разрушават по-бързо под въздействието на вредните ултравиолетови лъчи, затова препоръчваме използването на тонални основи със SPF защита.
  • Запомнете: грешната пудра е вашият основен враг. Може да съдържа вещества, абсорбиращи мазнините, които във вашия случай могат да причинят загуба на влага. По-добре е да изберете овлажняващи кремове с тониращ ефект. Например Crema Nuda Giorgio Armani или Rosaliac CC Crème от La Roche-Posay.
  • Когато избирате между фон дьо тен с матиращ ефект и такъв, който придава блясък, отдайте предпочитание на втория вариант. Полага се на равномерен слой, не се запушва във фини бръчици и не стяга кожата.
  • Преди да започнете да нанасяте основата си, не забравяйте хидратиращия крем: в идеалния случай го използвайте двадесет минути преди да планирате да се гримирате.
  • За да не коригирате грима през деня и да не претоварвате кожата, използвайте грунд (определено овлажняващ!) и нанесете основа за грим отгоре. Така гримът е гарантиран за цял ден.
  • Момичетата със суха кожа трябва да обърнат внимание на течните основи за грим, като тоналния воал Maestro Fusion Makeup на Giorgio Armani или тоналния кушон Le Teint Encre De Peau на Yves Saint Laurent. Разнесете продукта с четка или гъба, като се фокусирате върху Т-зоната.

Харесахте ли съветите? Кажете ни в коментарите!

Категория: