Нашата статия съдържа полезни съвети как да изберете формата на ноктите за маникюр и какъв лак ще му подхожда

За да направите красив маникюр, определете каква форма на ноктите ви подхожда: кръгли, овални, квадратни или заострени. Е, тогава изберете лак, като следвате съветите по-долу.

  • Кръгла форма

Тази форма на ноктите е най-подходяща за момичета със средни и къси пръсти, както и пълни. Той е класически и семпъл. Късата дължина и леко заобленият връх са чудесни за офиса.На такива нокти изглеждат красиви безцветни, голи и светлорозови нюанси, както и наситени ярки. За да предотвратите скучния маникюр, опитайте да украсите ноктите си с допълнителни детайли - например като на снимката.

  • Овална форма

Овалната форма е най-често срещаната и се счита за най-традиционната. Подхожда на момичета с широки нокътни плочи и дълги нокти. В допълнение, той също така допълнително визуално удължава ноктите и пръстите. Маникюристите избират тази форма за шоута с причина, тъй като пръстите изглеждат по-тънки на снимката. На такива нокти можете да рисувате сложни модели, необичайни рисунки, да създавате изкуство за нокти и щамповане, както и да ги украсявате с кристали, стикери и метални елементи.

  • Квадрат

Подходящ за широки нокътни плочки и къси нокти. Класическата квадратна форма с прави ъгли прави свободния ръб на нокътя по-тънък, което може да доведе до счупването му. Избягването на този проблем е толкова лесно, колкото и беленето на круши: изпилете ъглите по такъв начин, че да получите „мек квадрат“. Тази форма ще украси почти всяка ръка. Като нюанси за покритие изберете всякакви плътни цветове лак. Те могат да бъдат ярки или дискретни, декорирани с различни техники, като техниката на лунен маникюр.

  • Заострена форма

Тази форма на ноктите веднага хваща окото. Като правило, за да го направите, първоначално трябва да имате много дълги нокти. Такъв маникюр е непрактичен, тъй като острият връх може да се счупи по време на всяка домакинска работа. Ако все пак искате да опитате тази форма, изберете бежови нюанси, както и ноктопластика в сдържана гама.

Каква форма ти отива? Кажете ни в коментарите!

Категория: