Момичета с проблемна кожа - винаги гледайте етикета за "некомедогенна" . Особено при избора на фон дьо тен. Редакторите на FashionVIPdergisi.com предлагат своята оценка

Думата „некомедогенен“ върху опаковката на продукта изглежда като предупреждение. Всъщност това е "спасителен пояс" за тези, които имат проблемна кожа. Некомедогенните продукти не съдържат дразнещи съставки, не провокират появата на черни точки и пъпки, не запушват порите и като цяло не влошават състоянието на кожата. Напротив, дори й помагат да се справи с несъвършенствата.

Най-важното за проблемната кожа е фон дьо тенът да не е комедогенен, тъй като се нанася върху цялата повърхност на лицето (същото се отнася и за основния хидратант). Кое е по-добре да избера?

  • Фондация Toleriane Teint, La Roche-Posay

    Toleriane Teint е подходящ, първо, за проблемна и второ, за свръхчувствителна кожа. Това се дължи на факта, че се основава на термална вода La Roche-Posay и други компоненти (например алантоин), които облекчават възпалението, успокояват, омекотяват, овлажняват кожата и й помагат да се възстанови по всякакъв възможен начин. Покритието след нанасяне на Toleriane Teint е достатъчно равномерно и плътно, за да скрие всички несъвършенства.

  • BB крем, Професионален грим NYX

    Този "балсам срещу несъвършенства" е това, от което се нуждаете за проблемна кожа: в състава на продукта няма комедогенни масла, така че не можете да очаквате неприятни последици след нанасяне. Напротив, ефектът ще бъде положителен - поради наличието на растителни екстракти (жен-шен, кора от липа, пшенични протеини и други компоненти) във формулата. Покритие BB-кремът обещава с матово покритие, но все пак такова, че кожата да не бъде лишена от блясък.

  • Фон дьо тен Dermablend 3D, Vichy

    Dermablend 3D е създаден специално за кожа, склонна към акне. Това изисква най-голямо внимание при избора на козметика. Ето защо Vichy обърна голямо внимание на некомедогенния състав. Термалната вода Vichy има успокояващо действие, а салициловата киселина и еперулинът се борят с кожните несъвършенства – това е в основата на „грижовната“ част от формулата на този продукт.В същото време декоративният ефект на Dermablend 3D е много дълготраен: равномерен тон с матово „финиш“ издържа до 16 часа.

Категория: