Всяко момиче трябва да знае каква форма на стрелките е подходяща за нея, за да направи очите си по-изразителни

Стрелките са един от най-популярните видове грим за очи. Да рисуваш перфектни стрели е истинско изкуство.

Ако сте харесали стрелите, които вашият приятел е нарисувал, това не е причина да ги повтаряте. Нека първо разберем каква форма са очите ви и какъв тип стрелки ще подчертаят красотата им: това са ключови характеристики, които ще ви помогнат да изберете правилната форма на стрелките.

  • Бадемова форма

Вие сте голям късметлия: всяка форма на стрелките ви подхожда. Започнете да приближавате клепачите от вътрешния ъгъл на окото, като постепенно разширявате стрелката към външния ъгъл. За да смекчите погледа, очертайте и долния клепач и леко прелейте линията.

Кийра Найтли

  • Висящи клепачи

Ако имате дълбоко поставени очи и увиснали клепачи, тънките стрелки върху тях просто няма да се забелязват, така че имате две възможности.

Първо се ограничете до рисуване на междуцилиарен контур по горния клепач: стрелката няма да се вижда, но визуално погледът ще изглежда по-отворен.

Второ - направете стрелката еднакво широка по цялата дължина. Само не забравяйте първо да грундирате, както Urban Decay има Eyeshadow Primer Potion. Или изберете устойчива очна линия - потърсете добър вариант в Maybelline (Unstoppable Eyeliner).

За да подчертаете повече очите си, боядисайте добре миглите си с удължаваща спирала от корена до върха.

Жизел Бюндхен

  • Повдигнати ъгли на очите

Формата на такива очи е подобна на бадемовидна, само долният клепач леко покрива очите. С тази форма акцентирайте върху външните ъгли. За да направите това, нарисувайте добър интерцилиарен контур на горния и долния клепач.

Кандис Суейнпол

  • Кръгли очи

В грима основната ви цел е да смекчите формата и да я доближите до формата на бадем. Ето защо един от най-успешните ви варианти са „котешки“ стрели със заострени ъгли. Ако искате да добавите още повече драма към очите си, обработете горния и долния клепач с Master Kajal на Maybelline.

Еми Росъм

  • Малки очи

Очертайте контура на миглите с бял или нюд молив. Начертайте тънко котешко крило по протежение на горния клепач. И не докосвайте вътрешните клепачи, в противен случай очите ви ще изглеждат по-малки.

Тейлър Суифт

Кой тип стрела ви подхожда? Кажете ни в коментарите!

Категория: