Казваме ви как да създадете дневна и вечерна визия за очи с форма на бадем

Очите с форма на бадем, като тези на певицата Бионсе Ноулс и актрисата Анджелина Джоли, са обект на завист и желание на много момичета.

" Повечето момичета се стремят очите им да изглеждат като бадемови. И повечето техники за грим имат за цел точно това,” казва гримьорът Джон Стейпълтън.

И наистина, собствениците на очи с форма на бадем са големи късметлии: много е лесно да изберете грим за тази форма, почти всичко им отива. Това отваря много място за експерименти. Но ви предлагаме да започнете с две основни визии – за деня и за вечерта.

ДНЕВЕН ВИД

1Нанесете светли сенки върху клепача.2За да придадете дълбочина на погледа и да направите очите по-изразителни, нанесете по-тъмни сенки във външния ъгъл.3С помощта на молив или течна очна линия начертайте линия по протежение на растежа на горните и долните мигли.

ВЕЧЕРЕН ВИД

1Нанесете светли сенки по целия клепач - от линията на миглите до веждите.2С малко по-тъмни сенки начертайте линия по линията на горните мигли, след това върху горната част на клепача по линията на гънките, за да създадете V-образен контур. С помощта на четка смесете сенките.3Подчертайте външния ъгъл на окото с тъмни сенки с блясък.

Категория: