Казваме ви как да нанесете гел лак, така че дори след две седмици да изглежда като нов

Тъй като гел лакът, за разлика от обикновения лак, може да издържи до три до четири седмици, те се опитват да го нанесат възможно най-близо до кутикулата и дори под нея, така че повторно израсналата част на нокътя да не се вижда колкото е възможно по-дълго. Има няколко начина да захванете пространството под кутикулата и да отворите така наречения "джоб" , в който можете да рисувате върху нокътната плочка, така че да стане видима само след седмица.Можете да повторите такъв маникюр дори у дома.Ние ви казваме как да го направите правилно.

Подготвителен етап

  • Няма смисъл да лакирате нокътя под кутикулата без внимателно отношение към нокътната плочка и кожата около нея. Затова третирайте кожичките и ноктите с препарат за отстраняване, отстранете птеригиума и се отървете от грапавиците.
  • Когато полирате ноктите, обърнете специално внимание на зоната близо до кутикулата - това ще намали вероятността гел лакът да потече върху кожата.
  • Обезмаслете ноктите си старателно.
  • Използвайте мек избутвач, за да отдръпнете кожичките на всички пръсти наведнъж.
  • Непосредствено преди нанасяне на гел лак не просто раздвижете, а повдигнете кожичката нагоре от нокътя с леко движение на силиконовия избутвач точно върху нокътя, който ще лакирате. Тази стъпка ще ви позволи да "отворите джоба" дори без хардуерна обработка на кутикулата.

Основна сцена

За да боядисате областта под кутикулата, можете да използвате тънка или стандартна четка.

  • Фина четка

Намажете ноктите си с гел лак, като отстъпите няколко милиметра от краищата. Изсушете в лампа. След това нарисувайте гел лак върху тънка четка за ноктопластика и я използвайте, за да запълните оставащото пространство. Тънкият, чист връх на четката ще ви позволи да влезете под кутикулата, без да я докосвате. Ако по навик получите грозни фуги, тогава на втория слой ги шлайфайте леко и след това ги покрийте с горна част. Те ще станат напълно невидими.

  • Стандартна четка

Ако не знаете как да рисувате тънки линии, можете да нанесете гел лак възможно най-близо до кутикулата с обикновена четка. Вземете доста малко гел лак върху четката и рисувайте върху нокътя, отстъпвайки от кутикулата с 3-4 мм. След това натиснете четката, като я държите почти хоризонтално, към нокътната плочка, така че да се отвори като ветрило.

Завъртете така, че само ъгълът на четката да докосва линиите по кутикулата. Поради факта, че четката е отворена като ветрило, нейната дебелина ще позволи на косъмчетата да се вкарват под кутикулата, без да я докосват. След това завъртете четката около оста й, така че ъгълът на четката независимо да рисува зоната близо до кутикулата в равномерен полукръг. Повторете същото за другата половина на нокътя. След това начертайте линия надолу по центъра, заглаждайки гел лака.

"

Категория: