Даваме инструкции стъпка по стъпка и показваме примери на снимката

Най-лесният начин да разнообразите обикновения маникюр е да го направите матов. Как да си направим матиран гел лак? За да направите това, според обичайната схема, първо нанесете основен слой върху обезмаслени нокти и го изсушете в лампа. След това нанесете два слоя от произволен нюанс на гел лак и вместо обичайния топ лак трябва да изберете туба с прозрачен матов фиксатор за гел лак.

За да си направите маникюр като на снимката отделете същото време като за обикновен маникюр с гел лак. Но имайте предвид, че матовото покритие се счита за по-устойчиво, така че премахването му ще отнеме малко повече време от обикновено.

Деградираният маникюр ще стане по-модерен, ако го поправите с топ лак с матов ефект.

Цветни райета, като на снимката, нарисувайте със специална пръчица за маникюр и едва след това нанесете матово покритие.

Лунният маникюр също се поддава на матова обработка. Първо изсушете два слоя цвят под лампата, след това нанесете обикновен топ лак за гел лак и изсушете отново. За да направите дупката в основата на нокътя матова, използвайте специален шаблон и покрийте с него желаната зона с матов фиксатор за гел лак и не забравяйте да изсушите ноктите си отново в лампата.

Е, вариация на класическия френски маникюр. Схемата за изпълнение е проста: залепете върховете на ноктите с ленти и боядисайте останалата част с матово покритие. Изсушете в лампа. Отлепете лентите, обработете ги с обичайния топ лак и изсушете отново в лампата.

Хареса ли ти маникюра? Кажи ми!

Категория: