Сигурни ли сте, че знаете как класиката се различава от европейската? Нека да видим как изглежда педикюрът

1Класически педикюр

Това е най-популярният вид педикюр, нека го наречем старомоден. Класическият педикюр (както и класическият маникюр) се нарича също кантиран. Вземете вана с топла вода и разредете сол в нея, за да омекотите кожичките и кожата на петите. Майсторът премахва кутикулата с помощта на щипки, а излишната кожа от петите, малките мазоли и мазоли - със специална пила за смилане.

2Европейски педикюр

Още един вид модерен педикюр. Различава се от класическия по това, че не включва изрязване на кутикулата, поради което често се нарича „педикюр без ръбове“. Техниката на такъв педикюр е следната: майсторът прилага специален състав върху кожичките, който помага да се разтвори кутикулата, без да се уврежда тънката кожа. И след това тя измества кутикулата към основата с портокалова пръчка.

3Апаратен педикюр

За разлика от класическия и европейския, апаратният педикюр включва полиране на стъпалото и ноктите с помощта на специални полиращи дюзи на апарата. Майсторът избира дюзи, капачки, фрези индивидуално за структурата на крака и формата на ноктите. Този вид педикюр не включва накисване на краката във вода - майсторът ги третира със специален гел или разтвор. Ако страдате от мазоли, мазоли или врастнали нокти, трябва да се запишете изключително за апаратен медицински педикюр.

4Комбиниран педикюр

Предлага комбинация от две техники - класически и апаратен педикюр. Майсторът обработва краката с апарата, а ноктите и кожичките с конвенционални инструменти.

5Експресен педикюр

Ако видите в менюто позиция "експресен педикюр" , най-вероятно това означава само работа с нокти, тоест премахване на покритието, бърза обработка на ноктите и лакиране. Никакви бани със сол - такъв педикюр ще подхожда както на вечно заета бизнес жена, така и на тези, които променят цвета на лака всяка седмица.

6спа педикюр

Пилинги, ексфолианти, маски, чорапи, масажи и, разбира се, ароматерапия - след спа педикюр си тръгвате не само с нов педикюр, но и с усещането, че сте били на брега на Индия или Атлантическия океан. Зависи от това какви средства е използвал капитанът по време на процедурата. Под спа педикюр се разбира и бразилски педикюр (вместо баня, майсторът обува чорапи със специален лосион, който омекотява мазоли и кожички), и така нареченият детокс педикюр - с частици черен въглен, както и банан-кокос .Във времето такава процедура за педикюр продължава малко по-дълго от обикновено.

7киселинен педикюр

Този тип педикюр се нарича още Kart или ADN - по името на марките, които произвеждат специални разтвори за педикюр с киселини. Същността на техниката е, че разтворът "корозира" кератинизираните частици на кожата и понякога дори не включва обработка на кожата с пила. Това, от което се нуждаете собствениците на тънка и чувствителна кожа.

Категория: