Кажем ви какво е спа педикюр и как бразилският вариант се различава от банановия

Спа педикюрът е процедура, при която различни специалисти се грижат за Вашите крака и нокти. Включва грижа за пръстите, краката, кожата на краката, маски, масажи, педикюр и понякога гел покритие.

Спа педикюрът носи невероятно удоволствие, защото краката ни са една от най-чувствителните зони на тялото. По време на процедурата се използват и ароматни масла (те се добавят към ваните), специални скрабове, горещи кърпи и парафинови чорапи. С една дума всичко, което отпуска краката и овлажнява кожата.

Спа педикюрът е особено популярен през зимата, а не през лятото, защото краката, които са постоянно в чорапи, чорапогащници, кожени ботуши, се потят и затова се нуждаят от специални грижи, за да се избегнат гъбични заболявания. Нищо чудно, че блогърите включват спа центъра в списъка си с любими процедури.

Ако искате да организирате спа моминско парти у дома или просто да се отпуснете след напрегната седмица, препоръчваме да се запасите с линията Essie Spa Pedicure. Включва всичко необходимо: тонизираща сол с масло от дърво купуасу и екстракти от цитрусови плодове, пречистващ скраб от орехови черупки, подхранваща маска за крака с екстракт от алое вера и хидратиращ крем с пчелно млечице. Звучи добре?

Подобен ритуал може да се извърши не само у дома, но и в салона, където е представена американската марка. Нека видим какви други видове спа педикюр можете да поискате в салоните.

  • Бразилски педикюр

Вместо да потопите краката си във вана с гореща вода, майсторът ви слага специални чорапи, напоени с лосион, който съдържа антисептични, ексфолиращи частици и цял набор от овлажняващи съставки. Докато затопляте краката си, майсторът със сигурност ще ви предложи да вдишате някакъв вид тоник или, обратно, релаксиращо масло. Това е същността на СПА лечението - трябва да си почивате, докато ви почистват специалисти. След това всичко е като при класическия педикюр - премахване на кожичките и кератинизираните частици от краката със специална пила.

  • Спа лечение с банан

Бихме го нарекли органична грижа за краката, защото всичко е свързано с естествени съставки. Скрабът е от морска сол и кокосово масло, маската е от каша от банан, смесена с кокосови стърготини, а резултатът е фиксиран с лосион с екстракт от банан.

  • Детокс педикюр

Този педикюр се състои от три етапа. Първо се прави третиране със солен скраб и частици от естествен въглен, след което се нанася черна маска от същия въглен и процедурата завършва с лосион с екстракт от въглен. През зимата такъв спа педикюр трябва да се прави поне веднъж месечно, за да се гарантира, че бактериите са премахнати и тънката кожа на краката е почистена.

Коя процедура опитахте?

Категория: