Защо очите ви изглеждат по-малки след грим? Отговор

1Тъмна вътрешна очна линия

Черното е един от най-популярните цветове в грима за очи. Не очертавайте вътрешния клепач с черна очна линия или молив - това прави очите да изглеждат по-малки, особено ако по природа нямате толкова големи очи като Аманда Сейфрид. Вместо черен молив, използвайте по-светъл (бял или нюд) за вътрешната очна линия.

2Стрелки не във формата на очите

Погледнете се внимателно в огледалото и определете каква форма са очите ви: бадемовидни, кръгли, с надвиснал клепач или с дълбоко поставени очи.От това ще зависи вида на стрелите, който ви подхожда. А неправилно нарисуваните стрелки могат да направят очите по-малки и да подчертаят несъвършенствата. Между другото, нашата фото инструкция ще ви помогне да изберете правилната версия на стрелките.

3Тъмни кръгове под очите

Не използвате коректор за прикриване на тъмните кръгове под очите. Колкото и красива и правилна форма на стрелката да нарисувате, всичките ви усилия ще отидат на нищо, ако първо не подготвите кожата около очите.

За тези, които имат сини кръгове, препоръчваме да се запасите с коректор с оранжев нюанс; за тези, които имат повече жълт или зелен оттенък, са подходящи коректори с жълт пигмент.

Не забравяйте да нанесете грунд върху подвижния клепач, за да не се отпечатват стрелките и да издържат цял ден, а ако е необходимо и през нощта.

"

Категория: