Интернет е пълен с трикове от същия тип, които могат да се използват в грима. Успяхме да намерим някои не много известни, но наистина полезни съвети

  • Използвайте торбичката за коса като аксесоар за почистваща четка, след като приключите с грима си.
  • Когато нанасяте основата върху клепача, добавете малко върху веждите. Това ще позволи на молива и сенките да се разпространят по-добре и да издържат по-дълго.
  • Ако харесвате ефекта от нанасянето на фон дьо тен с гъба, но по някаква причина не е била под ръка, опитайте да разпределите фон дьо тена върху мокра кожа, навлажнена с термална вода.Самата текстура на гъбата за красота наистина смесва тона добре, но наличието на вода върху гъбата играе важна роля.
  • Ако искате визуално да увеличите устните си, тогава вместо да подчертавате „отметката“ над горната устна с хайлайтър по обичайния начин, потъмнете вдлъбнатината в центъра на горната устна. Точно като затъмняване на зоната в центъра под долната.
  • Можете да подсилите ефекта от корекцията на надвисналия клепач, като удължите линията на очната линия отвъд границата на вътрешния ъгъл на окото. Логиката е проста: колкото по-нисък е вътрешният ъгъл, толкова по-висок ще изглежда външният.
  • Ако все още нямате умения за чисто засенчване, тогава преди да разпределите всеки следващ цвят, внимателно нанесете бял молив на мястото му (в сравнение с черния, по-лесно е да изтриете и коригирате линията). При по-нататъшно нанасяне на сенки върху молива, те сякаш ще се придържат към него и оцветяването ще бъде много лесно, тъй като сенките няма да могат да „надминат“ нанесения продукт и да се превърнат в мръсно петно.
  • Можете да направите модна блестяща очна линия, ако смесите любимия си насипен блясък с прозрачен гел за вежди.

Знаете ли други трикове за грим? Споделете с нас в коментарите!

Категория: