Изборът на препарат за премахване на грим е много важен, защото той до голяма степен определя как кожата ви ще реагира на други продукти за грим, които слагате върху нея. Казваме ви как да не сгрешите и да изберете най-доброто

  • Ако нанесете препарат за премахване на грим, който е твърде агресивен (например, използвате скраб за лице през зимата), тогава кожата може да стане много суха и дори допълнителното активно овлажняване няма да подобри ситуацията.
  • Ако почистите кожата с мазен продукт, нанесен върху кожата и го премахнете със салфетка, тогава върху кожата може да остане филм и порите ще се запушат. Това ще попречи на продуктите, които ще нанесете след това (например овлажнител), да проникнат в кожата.

Какъв препарат за премахване на грим е по-добре да използвате, за да не навредите на кожата?

Мляко и лосиони

Както и други продукти, които първо трябва да се нанесат върху памучен тампон. Това е много нежен начин за почистване на кожата (между другото, гримьорите често избират продукти за чувствителна кожа, за да премахнат грима). Млеката и лосионите нежно почистват кожата и не оставят следи.

Кърпички за премахване на грим

Отнася се за кърпички, напоени с препарат за премахване на грим. Това е удобен и бърз начин за премахване на грим, остатъците от продукта обикновено не е необходимо да се отмиват с вода. Но такива продукти могат да оставят химически остатъци, което не е много добре за състоянието на кожата, така че дори и да използвате кърпички, по-добре е все пак да измиете лицето си с вода. Кърпичките са удобни за използване във влакове, а също и ако имате много мазна кожа.

Продукти, които изискват допълнително изплакване с вода

Това са кремове и лосиони, които нанасяте върху лицето си и масажирате с върха на пръстите си, след което изплаквате с вода. Най-мекият и деликатен начин за премахване на грима, защото кожата не се разтяга, а и такива продукти изсушават кожата най-малко. Почистващото мляко е особено подходящо за суха и чувствителна кожа. Мусовете и геловете за премахване на грим попадат в тази категория, но са по-подходящи за мазна кожа, тъй като могат да оставят кожата да се чувства опъната.

Мицеларна вода

Нежно и ефективно премахва грима. Подходящ за премахване на грим от цялото лице и от очите. По своята същност, овлажняващ и деликатен, той е подходящ за суха и чувствителна кожа, но може да се използва и за други типове кожа. Мицеларната вода не се нуждае от изплакване и не оставя мазен или лепкав филм.

Олио за премахване на грим

Абсолютен фаворит на гримьорите: много лесно и бързо премахва грима и всички замърсявания, дори когато става въпрос за водоустойчиви продукти и тежък грим.Водоустойчивата спирала и изкуствените мигли също се отстраняват лесно с продукти на маслена основа. Противно на името си, този демакиаж за очи е подходящ и за мазна кожа, тъй като не премахва естествените мазнини по кожата, а дори регулира тяхното производство. Цялостно лечение, подходящо за всички типове кожа, от суха до мазна.

Освен олиото за премахване на грим има и двуфазна течност за премахване на водоустойчив грим за очи. Разклатете бутилката, за да активирате формулата. Това е най-добрият препарат за премахване на грим за чувствителни очи и за премахване на тежкия грим нежно и без търкане.

Почистващ грим

Подходящ за премахване на особено тежък и силен грим (напр. театрален грим). Омекотява и хидратира кожата, без да оставя усещане за сухота или опъване, така че е най-подходящ за суха кожа.

"

Категория: