Проблемът с технологиите, дори за тези, които правят добър маникюр, остава загадка. Разбиране как работи UV лампата за нокти

Има толкова много възможности за красив маникюр, с и без дизайн, а аз искам да остане на ноктите не няколко дни, а няколко седмици. Това може да се постигне с UV лампа.

Гел лакът не може да изсъхне без UV лампа. Дори след няколко дни на пряка слънчева светлина това не може да се постигне: такъв е съставът му. За разлика от конвенционалните лакове, гел лакът почти не съдържа разтворители, които са отговорни за бързото изсъхване.

UV лампата е една от разновидностите на лампите за маникюр. Има и други - например LED лампи.

Лампите се различават една от друга по технологията на работа, както и по такива показатели като скоростта на фиксиране на покритието върху ноктите: под LED лампата изсъхва 2 пъти по-бързо, отколкото под UV лампата, дори ако имат еднакви мощност.

Вътре в UV лампата има луминисцентни "тръбички" , които излъчват ултравиолетови лъчи и с негова помощ действат върху нанесения върху ноктите гел лак. Противно на общоприетото схващане, поради ултравиолетовото лъчение, покритието не изсъхва, а се втвърдява - молекулярната структура на полимерите се трансформира, поради което маникюрът е устойчив.

UV лампата е подходяща както за салон, така и за домашна употреба, но изисква много внимание. Крушките трябва да се сменят на всеки два или три месеца. UV радиацията, излъчвана от тях, отслабва с времето, така че лакът също няма да се втвърди.

Опитвали ли сте сами да си направите маникюр с гел лак и UV лампа? Напишете коментар.

Категория: