Не всеки може да се съгласи с ярки червила веднага. Научете как да ги използвате правилно за безупречен грим на устните всеки път

Червените устни са класика, която рано или късно може да бъде полезна на всеки, така че умението да боравите с ярко червило няма да е излишно. Далеч не винаги е достатъчно просто да го нанесете върху устните. За да бъде гримът на устните перфектен, е необходима подготовка, правилно нанасяне и познаване на трикове за красота, които улесняват процеса и помагат за по-голяма издръжливост на грима. Как да гримираме перфектно устните си с червено червило?

Стъпка 1 Грижа за кожата

Перфектният грим за устни започва с добре поддържана кожа: първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е хидратацията на устните. Ако кожата е суха, не е факт, че червилото ще „легне“ толкова красиво, колкото бихме искали. Пукнатини, рани, "засядане" - всичко това под слой червило (особено ярко) ще бъде забележимо. Затова продуктите за грижа за устните са незаменими. Ексфолирайте кожата си редовно със скраб (можете лесно да си направите свой собствен с проста рецепта, като смесите малко захар с мед), за да предпазите сухата кожа.

Стъпка 2. Грунд

Когато започвате да гримирате устни, не забравяйте за грунда. Необходимо е, първо, за да се изглади повърхността на кожата за по-добро нанасяне, и второ, за да се осигури трайността на грима - той няма да се разтече или „изяде“. Надежден, например, Ultimate Ozone Multipurpose Primer Pencil от Urban Decay или Lip Primer от NYX Professional Makeup. Между другото, има още един трик, който може да се използва.Ако ще направите ярък грим на устните, например с червено червило, първо ги нарисувайте с молив с подходящ цвят. Универсален гол молив също е подходящ за тази цел.

Стъпка 3. Приложение

За по-прецизно нанасяне ви трябва четка. Ако нанесете червило със самия прът, изглежда, че неточностите и петната не могат да бъдат избегнати. Но какъвто и метод да изберете, започнете да работите, като започнете от средата на устните, а не от контура. В противен случай съществува риск да се „измъкнете“ за него и да получите не твърде точен резултат. За подробни фото инструкции как да нанесете червено червило, вижте в този материал. Ръката ти още ли трепереше? На мястото, където сте направили „пропуск“, изтрийте червилото с памучен тампон, потопен в мицеларна вода, или го маскирайте с коректор. Първият слой, нанесен най-точно с четка, може да се фиксира отгоре с втори - „от тубичка“.

Стъпка 4. Последно докосване

Има много повече, което можете да направите с червилото, което вече е на устните ви.Първо, можете да го "поръсите" отгоре с малко количество минерална пудра (отново за издръжливост). Второ, добавете малко блясък към цвета с топ лак като Infaillible Tube Top Gloss на L'Oréal Paris.

Имаш ли свои тайни за перфектен грим на устните? Споделете ги с други потребители в коментарите.

Категория: