Как да направите грим, ако не искате отново да подчертаете предстоящия клепач? Разбиране

Без да знаете правилата за гримиране на очите с предстоящ клепач, е лесно да направите грешки - поради тях проблемът ще стане много по-забележим. По-добре е да следвате стъпка по стъпка техниката, разработена от гримьорите, за да скриете това много „надвиснало“ и да получите хармоничен грим. Запомнете тези пет съвета:

1Не забравяйте буквара

Правило номер едно за тези с увиснали клепачи е винаги да използват продукти за подготовка за грим. Грундът е нещо, без което наистина не можете: поради причината, че горният клепач, когато е „надвиснал“, може да влезе в контакт с подвижния.Ако не се погрижите козметиката да се „фиксира“ върху кожата на клепачите, до средата на деня сенките ще се навият, ще се „плъзнат“ от мястото си - ще има пропуски и петна. Така че надеждният, доказан грунд е ключът към успеха в грима на очите с предстоящ клепач. Праймери като Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay или Proof It отдавна са се доказали! от NYX Professional Makeup.

2Изберете издръжливи продукти

По същите причини издръжливостта е важна. Въпреки че наличието на грунд под слой сенки само по себе си удължава живота на грима, по-добре е допълнително да използвате продукти с повишена издръжливост. Trust Eyestudio Color Tattoo от Maybelline New York и Mascara Volume Effet Faux Cils Waterproof от Yves Saint Laurent Beauté. Те няма да се съберат в гънка и няма да се отпечатат върху този „надвиснал“ горен клепач. Така изображението ще изглежда перфектно през целия ден.

3Изберете текстурата си внимателно

Не всички текстури са подходящи за грим на очите с предстоящ клепач.Например, мигащите са забранени: с помощта на ефекта на сияние, като правило, те подчертават това, което трябва да привлечете вниманието. В този случай акцентът ще бъде върху „надвисналите“, така че би било добре да откажете блестящи сенки. Изходът за тези, които се притесняват от предстоящия клепач, са матовите продукти. Например тъмните матови сенки, „положени“ в гънката на клепача и разтушени нагоре, прикриват проблема по най-добрия възможен начин, „изяждайки“ обема.

4Използвайте "опушен" грим

В грима със стрелки в предстоящия век трябва да вземете предвид много "но" . С опушени очи е по-лесно. Гримьорите съветват тези, които имат предстоящ клепач, да се гримират с „опушен“ акцент върху гънката. Инструкцията стъпка по стъпка е следната: първо нанесете леки матови сенки като основа върху цялата повърхност на клепачите. С тъмен нюанс (слива, сив, бордо и много други), набран върху тънка скосена четка за грим за очи, начертайте линия в гънката на клепача. Смесете го и след това потъмнете външните ъгли на очите, докато "улавяте" надвисналия клепач.

5Направете разсейване

Има много трикове, които могат и трябва да се използват в грима, за да се отклони вниманието от определен проблем. Много гурута на красотата, например, все още препоръчват да вземете блестящи сенки и да ги нанесете във вътрешния ъгъл на очите. Друг вариант е да преместите акцента в изображението върху устните, като направите много лек грим на очите.

Какви техники за гримиране ви помагат да решите проблема с предстоящия век? Напишете коментар.

Категория: