Вечерният грим на звездите не е пълен без тази техника на гримиране. Вярно, това не означава, че контурирането няма място в ежедневната визия

Един от основните фенове на контурирането Ким Кардашиян разделя грима в тази техника на 50 (!) етапа. За ежедневен грим тази схема очевидно не е подходяща! Въпреки това не е необходимо. Контуриращите продукти, които стават все по-популярни през последните години, ви позволяват да изваете чертите на лицето само за няколко минути.

Каква трябва да бъде последователността от действия за тези, които решат да научат ежедневно контуриране?

1Тон

Докато основата не е нанесена, няма какво да мислите за контуриране: за да работите в тази техника, имате нужда от „основа“, която по правило е равномерен тен на кожата. Ето защо, след като овлажните кожата, разнесете обичайната си основа върху нея, като се уверите, че тя „лежи“ равномерно, без петна и ивици. Върху такъв фон "играта" на светлина и сенки, създадена от продуктите за контуриране, няма да бъде очевидна.

2бронзант

След като постигнете перфектния тон, започнете контурирането. И на първо място, имате нужда от бронзант. С негова помощ, като правило, се отличават скулите. За ежедневен грим е по-добре да използвате прахообразен бронзант. Кремообразното, от друга страна, винаги е по-ярко, „яде“ по-силно в кожата, ако не е достатъчно добре засенчено, по лицето ще останат забележими тъмни петна. Така че е по-добре да поверите работата с крем-бронзант на гримьор, когато създавате вечерен грим.

Между другото, има и такъв инструмент като "скулптор" - това е сиво-кафяв матов прах, с който можете да получите сянката, от която се нуждаете при контуриране.За разлика от бронзанта, който трябва да придаде на кожата тен, скулпторът е нещо, което първоначално е предназначено за контуриране. Обърнете внимание например на Infaillible от L’Oréal Paris.

И така, за да получите изваяни скули в ежедневния грим, вземете скосена четка, нанесете малко бронзант или скулптор върху нея (по-добре е да добавите малко цвят по-късно, отколкото да преправяте целия грим, far" със сумата), начертайте под скулата линия, успоредна на линията на челюстта. Можете да контурирате (дори и небрежно) не само скулите, но и други части на лицето. За визуално стесняване на челото, скулпторът се нанася с леки движения на пухкава четка на линията на косата. И за да се „коригира“ широк нос, две тъмни ивици са нарисувани отстрани с бронзант.

3маркер

Всичко е по-лесно с хайлайтър. Между другото, за дневно контуриране е по-добре да изберете хайлайтър с нежен, деликатен блясък. Едрите блестящи частици са опция за вечерта, но в дневния грим е полезен перлен хайлайтър или с лек метален ефект (Afterglow от Urban Decay е един от тях).С обемна четка нанесете продукта върху скулата, под веждата и над нея.

4засенчване

Може би най-важната стъпка в ежедневното контуриране е оцветяването. Ако не обърнете нужното внимание на това, резултатът далеч не е естествен. Първо, трябва да размиете границите между бронзант и хайлайтър, и второ, уверете се, че на лицето ви няма остри ивици, ясни линии, петна и други детайли, които ще показват на другите, че сте прекалили с козметиката. Гримьорите са убедени, че е невъзможно нещо да се смеси твърде много.

Затвърдете знанията си, като гледате видео урока.

"

Използвате ли техниката за контуриране в дневния грим? Напишете коментар.

Категория: