Съвети и трикове как да направите четките си за грим по-дълготрайни

Който вярва, че четките за грим не изискват специални грижи, греши. Трябва да се грижите за тях редовно - за да опростите процеса възможно най-много, трябва да следвате някои правила.

  • Четките за очи и вежди трябва да се мият на всеки три дни. Четки за руж и фон дьо тен – поне веднъж седмично. Четката, с която поднасяте лигавицата на окото, изисква ежедневно измиване.
  • Почистването с четка се извършва най-добре с дамски превръзки и антисептик. Вместо това могат да се използват антибактериални мокри кърпички. Избършете четката, докато се уверите, че след като сте прокарали кърпичката върху четката, тази кърпичка е излязла чиста.
  • Периодично е необходимо да извършвате дълбоко почистване на четките (повече за това в нашите видео инструкции). Измийте ги внимателно с шампоан за коса.
За да не оставите шанс на бактерии и микроби, можете да добавите няколко капки етерично масло към шампоана.
  • За четки с естествен косъм можете да използвате балсам за коса. Четките трябва да се поставят под струя вода само с косъмчетата надолу, за да не се разроши купчината.
  • Също така трябва да изсушите четките по специален начин, като ги окачите с косъмчетата надолу или ги поставите върху хоризонтална повърхност. Не сушете четките със сешоар, в противен случай купчината ще се раздуе и ще се развали.

Как точно почиствате четките си за грим? Споделете уникалните си съвети с други читатели.

Категория: