За да получавате не само поздравления, но и комплименти за "вашия" ден, направете красив грим, който ще накара очите ви да заблестят още по-ярко

Мислейки върху образа си за рождения си ден, по-добре е да вземете предвид ситуацията и да я създадете в зависимост от това как точно ще отпразнувате празника.

Вечер със семейството

Ако имате нужда от дискретен грим, изберете опцията с "полуакценти" . Грим за очи с мъгла от блестящи сенки, подчертани скули и вежди, лек балсам за устни - идеалната комбинация за вечер, която планирате да прекарате с роднини.

1Добавете капка хайлайтър към фон дьо тена, маскирайте несъвършенствата с коректор, подчертайте скулите с руж, като нарисувате линия, успоредна на линията на челюстта.2Върху клепачите нанесете слой блестящи сенки в цвят шампанско или розово злато (предварително използвайте грунд). Потъмнете гънката, ако желаете. С кафяви сенки или например с молив нарисувайте тънка, едва забележима стрелка по линията на миглите. Завършете грима на очите си със спирала.3Капка прозрачен балсам или полупрозрачно червило с прасковени или розови пигменти е това, което е подходящо за устни в такава празнична версия на грима.

Снимката показва грим от шоуто на Giorgio Armani FW 14/15. Как ви харесва този вариант за рожден ден?

Официална вечеря

Когато ситуацията изисква да изглеждате умно и празнично, на помощ идва класиката: например черни стрелки и червено червило.

1Перфектно равен тон без „мокър“ ефект е най-подходящата „основа“ за такъв грим. Ако искате да придадете малко сияние, над нанесения върху скулите руж направете няколко щриха с перлен хайлайтър.2Начертайте спретнато крило с подплата от филц, като Master Precise Felt Tip на Maybelline New York. За тези, които не подхождат на стрели с техните дълги, остри „опашки“, кайалът (Colossal Kajal Liner от същата марка) е полезен за поглаждане на околоочния контур.3Матово червило завършва визията. Rouge Pur Couture Matte в 216 Red Clash от Yves Saint Laurent Beauté е един от инструментите, които ще ви помогнат да създадете ефекта.

Вижте снимки от шоуто на Dolce&Gabbana FW 15/16 и опитайте отново.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Голям купон

Когато става въпрос за голямо парти за приятели, можете да се "разхождате" - и също с грим.

1За да се забавлявате цяла нощ, имате нужда от дълготраен фон дьо тен, който няма да започне да се лющи в полунощ. Можете да се доверите например на Lasting Silk UV на Giorgio Armani, който гарантира 14-часова издръжливост.2Изберете какво ще бъде акцентът в грима ви за рождения ден: върху очите или върху устните? Ако решите да подчертаете очите, нека използвате ярки очни линии като Razor Sharp от Urban Decay или блясък, „разпръснат“ върху клепачите - можете да го намерите в буркани в NYX Professional Makeup.3Но ярките очи в парти грима не са причина да отказвате ярки устни. Но за тях е по-добре да използвате такъв инструмент, който ще ви позволи да намерите заветната "златна среда" . Опитайте Shine Lover на Lancôme: пищен цвят плюс свеж завършек, от който устните се нуждаят, за да допълват очите.

Chanel FW 13/14 е пример за това как да носите блясък върху очите си.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Какъв грим избираш обикновено за рождения си ден? Напишете коментар.

Категория: