Бронзърът изглежда като нещо, което не трябва да присъства в чантата с гримове на момиче със светла кожа. Но изобщо не е така

Не всеки знае, че бронзантът и бронзантът са различни продукти. И това е важно да имате предвид, когато избирате подходящ инструмент за себе си. И бронзантът, и бронзантът са необходими, за да дадат ефект на тен, но те действат по напълно различни начини.

  • Bronzer е продукт, който създава пигментирано покритие върху кожата. Но той, за разлика от бронзанта, не я оцветява: бронзантът лесно се измива от лицето заедно с целия грим в края на деня.
  • Бронзантът пък осигурява тен благодарение на съдържанието на дихидроксиацетон (отбелязан като DHA на опаковката) - аминокиселина, при контакт с която кожата придобива златист оттенък.

Рисковано е да използвате бронзант, докато не намерите точно "вашия" нюанс. Единият ще остави жълта следа върху кожата, другият ще бъде твърде тъмен. С такива проблеми често се сблъскват момичета със светла и / или бледа кожа. Затова първото и основно правило за тях е да избират най-светлия бронзант. Ако след него кожата не е достатъчно дъбена, тогава можете да си купите продукт по-тъмен. По-добре е, отколкото да прекарате няколко дни с неестествено мургаво лице, неспособно да „отмиете“ последствията от лош избор.

Въпреки това да нанесете правилно бронзант е по-трудно, отколкото да изберете правилния нюанс за себе си.

  • Първо, за да не „ляга“ продуктът върху кожата с петна, тя трябва първо да се ексфолира (със скраб, а не с химически пилинг), а след това да се овлажни.
  • Второ, трябва да запомните, че бронзантът не трябва да се използва върху цялото лице. Достатъчно потъмняване в няколко области, където обикновено отива тен - скули, чело, мост на носа. Но не трябва да потъмнявате зоните под очите или на слепоочията.

За момичетата със светла кожа е актуална тенденция като tanturing - това е контурирането, при което се използва бронзер вместо бронзант за извайване на лицето. Нанася се върху скулите, но с повече внимание, тъй като попива в кожата и я оцветява, след което внимателно се разтушава. Освен за скулите, бронзантът може да се използва за третиране на кожата на линията на косата на челото и линията на челюстта. Благодарение на този инструмент ясните черти на лицето и лекият тен ще продължат седмица или дори две.

По-удобно ли е да използвам бронзант? Изберете пудра с блестящи частици. Има риск кремът върху кожата да бъде твърде тъмен (без да има добро оцветяване със сигурност). За светла кожа, например, Afterglow Blush на Urban Decay в Kinky и Illuminator на NYX Professional Makeup в Magnetic.

Кой бронзант за светла кожа избрахте?

Категория: