Разбиране защо е необходим восък за нокти и в какви ситуации трябва да се използва

Пчелният восък е идеалният продукт за грижа за ноктите. Трябва да се отбележи, че той няма лечебни свойства. Но восъкът е в състояние да предпази ноктите от външни негативни фактори.

Висококачественият восък за нокти има плътна консистенция, но бързо се топи дори от топлината на ръцете. Вземете малко количество восък и започнете да втривате в нокътната плочка. Восъкът се абсорбира бързо и не оставя лепкаво усещане. Процедурата може да се повтаря ежедневно.

Восъкът може не само да защити ноктите, но и да подхрани кожичките. Особено полезно е за суха кожа. Когато кутикулата е прекалено суха и не овлажнена, маникюрът изглежда неподреден. Нещо повече, сухите кожички обикновено водят до неравности.

Винаги четете внимателно съставките на буркана. Често към козметичния восък се добавят минерални масла, които не трябва да присъстват там.

За да не сгрешите с производителя, изберете само ваксата, която включва и други естествени съставки (етерични масла) или растителни екстракти.

За ефективен резултат, когато използвате восък, трябва да спазвате някои правила:

  • Изрежете ноктите си късо

  • Не режете кожичките си

  • Преди нанасяне на вакса, нокътната плочка трябва да се почисти старателно

Друг плюс на ваксата е, че не заема много място в чантата ви за гримове.И ако е необходимо, може да ви помогне да придадете на ноктите си по-чист вид само за няколко минути. Например, ако отивате на важна среща или среща, но вече нямате време да лакирате ноктите си. Восъкът буквално ще накара ноктите ви да заблестят.

Опитвали ли сте вакса за нокти? Споделете в коментарите.

Категория: