За съжаление, не всеки има перфектна кожа от раждането. И ако младежкото акне обикновено преминава бързо, то разширените пори остават завинаги. Казваме ви как да се справите с този проблем с грима

Разширените пори не винаги се скриват с кремове, маски и други възможности за грижа за кожата на лицето. И тогава има само един изход - правилният грим. Как да скриете разширените пори на лицето с грим? Препоръчваме няколко доказани продукта.

Буквар

Грундът обикновено съдържа силикон, който запълва порите и изравнява текстурата на кожата. Кожата след нанасяне изглежда гладка и кадифена. Има специални грундове за разширени пори. Например грунд за визуално намаляване на порите Pore Filler, NYX Professional Makeup. Този инструмент също има тониращ и матиращ ефект.

Матиращ фон дьо тен

Използвайте матиращ фон дьо тен. Можете също да използвате фон дьо тена Teint Idole Ultra Wear, LANCÔME. Такива продукти имат лека текстура и не оставят ефект на "маска" . Но плътните тонални кремове с блестящи частици ще трябва да бъдат изоставени - те подчертават всички несъвършенства на кожата доста силно.

Сух руж

Да, кремообразният и течният руж правят визията ви по-свежа и привлекателна. Но проблемната кожа страда от козметика с подобна текстура. По-добре е да използвате сух руж без блясък, като FitMe Blush, Maybelline.

Хайлайтър

След като нанесете фон дьо тен и пудра, преминете с хайлайтъра върху скулите, брадичката и зоните под веждите. Инструмент с отразяващи частици ще отклони вниманието на другите от несъвършенствата на кожата. Glow Mon Amour, L'Oréal Paris течен хайлайтър за сияние на кожата е идеален за това.

Категория: