Какви инструменти, трикове и сенки да използваш, за да подчертаеш сините очи във вечерния грим? Разказваме подробно и даваме няколко инструкции за грим стъпка по стъпка

Да акцентираш върху сините очи в грима е въпрос на техника и познаване на подходящите нюанси. Смело очертани линии, необичайни щрихи, ярки цветове и техните комбинации, оригинални детайли - това е, което отличава дневния грим от вечерния. И когато работите със светлосини или сиво-сини очи, които обикновено имат полупрозрачен нюанс, това трябва да се вземе предвид.Какви варианти за вечерен грим можете лесно да създадете сами, с подръчни инструкции стъпка по стъпка?

Земен опушени очи

Основната версия на красив вечерен грим за сини очи е направена в естествени бежово-кафяви нюанси. Те контрастират с пастелно сини очи, но контрастът е мек, прави погледа на студените сини очи малко по-топъл. Използвайте сенки с едва забележим блясък: във вътрешния ъгъл на очите - светъл, пясъчен нюанс, а във външния ъгъл - наситен шоколадов цвят. А тънка черна стрелка, начертана по линията на миглите, също визуално ще „разтегне“ и ще увеличи очите.

Les Copains

Сливово котешко око

В грима за сини очи традиционно се препоръчва използването на сенки от лилавата гама. Но деликатен люляков пастел за вечерен грим едва ли е подходящ: не можете да създадете достатъчно ярък акцент с него.Така че трябва да се използват изразителни сливови цветове. Нанесете тъмни сливови сенки върху клепачите във външните ъгли на очите, като ги преливате в гънката на клепача и се „разтягате“ към слепоочията. Леко изострете сянка в краищата или допълнете мъглата с графични и достатъчно широки черни стрелки, за да получите пълноценен грим с котешко око.

Лаура Биаджоти

Сини стрелки

Най-важното е да създадете изразителен контраст, който да ви позволи да акцентирате върху очите, синеоките все още могат да използват сенки от синята гама в грима. Предпочитайте яркия аметист, както и тъмните нюанси на нощното небе. Именно те, в комбинация със синята прозрачност на очите, ще ви позволят да получите особено изразителен грим. С тези цветове нарисувайте графични, ясни стрелки с чист, остър „ъгъл“ и след това подчертайте лигавицата със сребрист каял.

Fendi © fotoimedia/imaxtreeЛайтмотив © fotoimedia/imaxtree№ 21 © fotoimedia/imaxtree

Розово злато

Ако не искате да се фокусирате върху сини или сиво-сини очи поради затъмняване, такъв модерен нюанс като розово злато ще дойде на помощ. Нанесете го върху цялата повърхност на клепачите (не само върху движещата се) с полупрозрачен слой и след това - за по-изразителен резултат - добавете блестящи нюанси на меден нюанс към гънката. Не забравяйте за старателното засенчване, което е незаменимо при грима с помощта на сенки.

Au Jour Le Jour © fotoimedia/imaxtreeByblos © fotoimedia/imaxtreeАнна Суи © fotoimedia/imaxtree

Бургундия мъгла

Синьото върви добре с червеното на теория. А в грима сините очи с червени сенки или очна линия също могат да бъдат подчертани. Но това е рискован бизнес: без подходящо умение резултатът няма да бъде такъв, какъвто бихте искали да го видите. Това ще бъде червено петно върху клепача плюс уморен, болезнен вид. Много по-малък риск при работа с дълбок, богат бордо нюанс.Само един „дим“ е достатъчен, за да получите ярък вечерен грим за сини очи. Ще стане още по-красиво, ако "мъглата" се допълни с черна очна линия.

Жан Пол Готие

Вечерен грим за сини очи: инструкции

  • Нанесете грунд за очи.
  • Вземете фалшива четка. С плоската страна разнесете светли сенки (например слонова кост) върху 2/3 от подвижния клепач, смесете краищата с чиста четка.
  • Поставете 1/3 от долния клепач с черни сенки и очертайте линия до гънката на горния клепач.
  • Попълнете външния ъгъл на окото с черни сенки и смесете прехода между цветовете с чиста четка, а също така смекчете сянката във външния ъгъл.
  • С плоска естествена четка разтеглете цвета: използвайте например светлобежови, сиви, кафяви и черни сенки, като запълвате всеки с около една четвърт от движещия се клепач. „Осветете“ ъгъла на окото и зоната под веждите със светли сатенени сенки. Също така смесете кафяви сенки на долния клепач.
  • С пухкава естествена четка прелейте кафявия цвят в гънката на клепача, нарисувайте миглите със спирала.

За тези, които тепърва започват да овладяват темата за грима, сме подготвили подробен видео урок за грим за сини очи.

А ти с какъв грим подчертаваш очите си? Споделете вашето мнение.

Категория: