През зимата ръцете се нуждаят от внимателна грижа повече от всякога. Говорим за средствата, които могат да бъдат намерени във всеки дом и ще помогнат за бързо укрепване на ноктите

Нека анализираме в тази статия как и как бързо да укрепим ноктите с достъпни средства у дома. Вижте прости рецепти.

1йод

Йодът предотвратява разслояването на нокътната плочка и подхранва нокътя. Въпреки това, трябва да се използва с изключително внимание.Йодът съдържа алкохол, което означава, че ако се използва неправилно, може да увреди деликатната кожа около нокътя. Но не се страхувайте: йодът ще ви бъде полезен само ако следвате някои правила:

 • Не можете да нанесете йод на няколко слоя

 • Йодът трябва да се прилага само върху нокътната плочка, като се избягва контакт с кожата

 • Най-добре е да нанесете йод преди лягане. Ще се изпари през нощта

 • Не повтаряйте процедурата повече от веднъж месечно

2Восък

Услугата за запечатване с восък често се предлага в салоните. Но тази процедура може да се направи у дома. За да направите това, трябва да разтопите малко пчелен восък (най-добре е да направите това на водна баня) и след това да втриете восъка последователно във всеки нокът с масажиращи движения. Можете да използвате восък всеки ден.След известно време ще забележите, че ноктите ви са по-здрави и здрави.

3Лимон

Лимоновият сок има много полезни качества: овлажнява, подхранва, избелва нокътната плочка, а също така забавя растежа на кутикулата. Приготвянето на вана с лимон е лесно. Нарежете лимона наполовина, изстискайте сока в малка дълбока купа и поставете пръстите си в разтвора за 15 минути. Тази процедура може да се извършва веднъж седмично.

Причини за слаби нокти:

 • Небалансирана диета;

 • Недостиг в организма на калций и други микроелементи като желязо и силиций;

 • Използване на перилни препарати и домакински химикали без ръкавици;

 • Трайно използване на перманентни покрития върху ноктите.

Професионални заздравители за нокти:

 • Essie

  С тази основа можете да изравните повърхността на нокътната плочка. Препоръчително е да се използва под покритие. Нанесете продукта на един слой върху обезмаслени и тесни нокти, оставете да изсъхне и едва тогава продължете с нанасянето на два слоя лак.

 • Инструмент за кожички с кайсия, Essie

  Продуктът съдържа натурални масла, които овлажняват и подхранват кутикулата, правейки я по-мека и по-малко забележима. За най-добри резултати нанасяйте масло за кожички няколко пъти на ден. Маслото може да се използва и за омекотяване на кожичките, преди да ги премахнете.

  А как заздравявате ноктите си у дома? Разкажете ни за любимия си метод в коментарите.

Категория: