Отличителни черти на грима на японските жени, които трябва да бъдат отбелязани и от европейските жени

Японският грим е отделна глава в света на красотата. Традиционно европейците го свързват с грима на гейша: бяло лице, изразителни тънки черни стрелки и сочни устни, оформени като сърце с червено червило.

Съвременните японки се отдалечиха от образа на гейша, но гримът им все още не може да се нарече обикновен. Напротив, стана още по-ярка и по-богата. Японките знаят как да подчертаят своите предимства, включително плътни устни, широки вежди и порцеланова кожа. Как се рисува на японски? Търсим обяснение в Instagram и ви каним да видите снимката в галерията.

Плътни устни с ефект на целувка, очи, фино очертани с черна очна линия и омекотени с бронзови сенки, както и полупрозрачен руж на скулите - това е тайната на перфектния ежедневен грим на японката © setoayumiЛюбовта на японките към декорирането на зоната под очите е безкрайна. Те правят рисунки, залепват забавни картинки или просто използват блясък. Стрелките и големите ярки устни са традиционно допълнение © setoayumiБледата кожа и двойните стрели са перфектната комбинация, която японките обичат толкова много. Те не само подчертават естествено порцелановата им кожа, но и визуално уголемяват очите. Последното е най-важно за тях, защото всички японки искат да изглеждат като европейски модели и звезди с големи очи, както и като героини от аниме филми © yukamannami.Повечето японски жени, които живеят в южната част на страната, имат маслинена кожа. Те обичат да го засенчват с бронзови и моркови цветя. Червило в меден цвят е това, което бюти блогърът избра на снимката © yukamannamiОбразът на марионетката е навлязъл в съвременната японска култура по същия начин, както някога образът на гейша. Сладки момичешки рокли и грим в същия стил са това, което можете да видите по улиците на Токио. Бюти блогърката на снимката създаде Instagram, в който се облича в розово и се боядисва в същия цвят © risa_doll_Разглеждайки внимателно Instagram на това известно японско момиче, бяхме изненадани, че гримът й е еднакъв навсякъде: бронзови сенки, устни и скули. Очевидно тя смята, че това е най-добрият начин да изглежда © iamkarenoЯпонките също отдават почит на червеното червило. Известна бюти блогърка подчерта пухкавите си устни с този цвят © ireneisgoodПонякога външният вид на японката сам по себе си е много ярък. Затова момичетата предпочитат естествения грим: пронизващият поглед и порцелановата кожа са това, което така или иначе привлича вниманието © hoooooyeonyЯпонките винаги са за експерименти. Обърнете внимание на грима за очите на този модел: не всеки ще се спре на това © soojmoojГрим с много злато върху клепачите е това, от което се нуждаете © lixiaoxing_liДвутонен грим за очи с изпъкнали стрелки © lixiaoxing_li

Харесвате ли грим в японски стил? Кажете ни в коментарите!

Категория: