След нанасяне на руж по бузите има грозни петна? Така че тази четка определено не е за вас. Ние ви казваме какво да търсите, когато купувате

Четките са за дълго време. При добра грижа те ще издържат не една или две години - това трябва да запомните, когато се грижите за инструментите за грим. С четка за руж също не можете да направите леко - "случайно" може напълно да разваля грима. Затова трябва да разберете видовете четки за руж и да изберете тази, която ви подхожда перфектно.

Първо, трябва да разберете с какъв косъм имате нужда от четка. Natural е необходим за тези, които използват изключително сух руж. А синтетичните съответно са опция за тези, които предпочитат кремообразни текстури.

Следващата стъпка е да вземете решение за формата на четката.

Средно скосени

В отговор на въпроса каква трябва да бъде четката за руж, най-вероятно ще ви бъде показана обемна, но не голяма, леко скосена настрани. Разгледайте универсалната четка за грим на Urban Decay - тази четка е точно това. Скосената форма е полезна за тези, които не само освежават тена на кожата си с руж, но целенасочено подчертават структурата на лицето, като рисуват размазан диагонал под скулите. Между другото, тази четка е многофункционална. Ще бъде полезно и за любителите на контурирането: удобно е да го използвате за потъмняване с бронзант.

Кръгъл с мек косъм

Това е напълно различна категория четки за руж. Тяхната купчина е доста дълга и мека, а горната част е заоблена. Giorgio Armani има такава Maestro Brush от снежнобял кози косъм. Подходящ е за тези, които нанасят руж върху "ябълките" на бузите, за да изглежда лицето по-свежо и енергично.С негова помощ ружът трябва да се разпределя с леки удари, така че резултатът да е възможно най-естествен.

Дуофлакна

Продълговата плоска двойна нишка (използва и двата вида косми) като Pro Dual Fiber Powder Brush от NYX Professional Makeup е универсален вариант за тези, които имат крем и сух руж един до друг в козметичната си чантичка. Не "изяжда" наситеността на цвета и в същото време ви позволява да получите мек, естествен "завършек" на кожата.

Кабуки

За руж често се избира и кабуки - плътна четка, позната на всички бютихолици, с къса цилиндрична дръжка. Известно е, че е най-подходящ за създаване на плътни покрития. Така че в случай, че ружът за вас е пълноценен акцент в грима, предпочитайте кабуки. За нея е удобно да „вкара“ текстурата на продукта в кожата, като същевременно получава резултат със засенчване.

Каква четка за руж използвате? Оставете отзивите си в коментарите.

Категория: