Тези хакове ще ви бъдат полезни, ако току-що сте започнали да овладявате процеса на създаване на маникюр

Не е трудно да си направите красив маникюр със собствените си ръце. Какво ви трябва за това?

  • Инструменти

Инструментите са от съществено значение за всеки маникюр. Ножици за маникюр, щипки, пила за нокти (изберете пила с картонена основа или стъклена, тъй като желязната пила ще повреди ноктите ви), портокалова пръчка, метален избутвач (това е „лопатка“ за избутване на кутикулата) и контейнер за баня - минималният комплект, който трябва да бъде на една ръка разстояние.

  • Продукти за маникюр

Освен инструменти ще ви трябват и козметични продукти: масло за кожички, крем за ръце, гел за премахване, който ви позволява да премахнете кожичките без да ги режете, лакочистител и памучни тампони, основни и финишни лакове, както и като лакове за нокти. Не трябва да работите с гел лакове, ако все още не сте запознати с маникюра. Те са по-подходящи за професионалисти.

  • Видове маникюр

Има различни видове маникюр: апаратен и ръчен, френски, американски, японски, бразилски, горещ, мокър, експресен маникюр - списъкът може да продължи. Първо, овладейте класическия европейски маникюр, чиято особеност е, че е без кантове. Невъзможно е да се отреже кутикулата, за да се предпазят ноктите от замърсяване, инфекция, увреждане.

  • европейски маникюр

Каква трябва да бъде последователността от действия за европейски маникюр? Започнете с коригиране на формата на ноктите си, след което ги изпилете.След това започнете да работите с кутикулата. Нанесете гел за отстраняване върху него и след това потопете ръцете си във вана с топла вода, за да омекотите кожата. След 5-10 минути можете да премахнете кератинизираната кожа и да избутате кутикулата с избутвач. Портокалова пръчка работи добре и за това. Ако има неравности, внимателно ги отстранете с резачки за тел. И накрая нанесете масло в основата на ноктите и подхранващ крем върху кожата на ръцете.

  • Прилагане на техника

Вие също трябва да лакирате правилно ноктите си. Най-важното правило е да започнете от основата. Предпазва ноктите от пигментация, а също така се използва за по-добра адхезия на слоевете. Нанесете цветен лак по следния начин: започнете от точката в основата на нокътя и го преместете нагоре, след което нарисувайте две цветни ивици отстрани. Завършете процедурата с топ лак.

  • За бъдещето

Овладяването на основните принципи на маникюра е само началото. Трябва да се научите как да ги прилагате на практика, така че резултатът да е възможно най-точен и красив. И след това изучавайте ноктопластика и маникюр с гел лакове.

Категория: