Искате ли да направите маникюр не по-лош от професионален майстор? Ще ви трябва набор от инструменти, с които е удобно да рисувате върху ноктите

  • Четки

Създаването на изкуство за нокти е трудно да си представим без четки. Нужен е не един, а цял комплект, за да получите различни ефекти. Пухкава четка например е полезна за боядисване на графити или омбре маникюр. Плосък - за рисуване на шаблони. А най-необходимата четка е стрипер. Тя е много слаба и е удобно за нея да рисува чисти ивици върху ноктите си.

  • Dotter

Зад името "dotter" (наричано още "dots" ) се крие четка с точки, въпреки че не е четка. Този инструмент с метална топка на върха е проектиран специално за лесно правене на нокти на точки. Всичко, което трябва да направите, е да вземете малко лак за нокти с топче и да поставите точки върху ноктите си.

  • Хартиено тиксо

Въпреки че тиксото не е професионален инструмент, то е полезно за създаване на изкуство за нокти. Първо, лентовите ленти помагат за създаването на геометрични шарки и блокиращи цветове дизайни. Второ, различни форми, изрязани от тиксо, могат да се използват като шаблон. Между другото, тиксото може да се използва и за други разкрасителни цели.

  • Самозалепваща лента

Не можете да рисувате ивици върху ноктите, а просто да ги залепите. За да направите това, имате нужда от чиле много тънка самозалепваща се лента (дебелината й е само няколко милиметра), с огледален или метален блясък.

  • Щамповане на печати

Комплектът за щамповане ще е необходим за създаване на експресен дизайн върху ноктите. Включва печати с плочи, върху които са изобразени различни дизайни. Именно върху тези плочи трябва да нанесете лак и да го отпечатате върху ноктите си, за да ги украсите, без да прекарвате много време в работа с четки за маникюр.

  • Оранжева пръчка

Този инструмент е в арсенала на всички момичета, които по някакъв начин се грижат за състоянието на ноктите си. Въпреки че пръчиците обикновено се използват за избутване на кожичките, те могат да бъдат полезни и за ноктопластика. Например за мрамориране - създаване на дизайн с мраморни "вени" .

  • Акрилна пудра

Акрилната пудра влиза в контакт с течността и се втвърдява. Заздравява ноктите, уплътнява нокътната плочка и я изгражда. Пудрата често се използва в дизайна на маникюр.Вземайки праха върху четката, той се нанася върху гел-лака, покрит със свеж (т.е. все още неукрепнал в UV лампа). Така създавате обемни линии и шарки върху ноктите си, както в ноктопластиката.

  • Блясък

Блясъци малки и големи, както и във "формат" на конфети (под формата на звезди, сърца, сламки) - още едно допълнение към комплекта за маникюр. Блясъкът се произвежда в малки бурканчета в ронлива форма, което го прави удобно и в точното количество за украса на ноктите с искри.

Какви инструменти за ноктопластика използвате? Напишете коментар!

Категория: