Забележка за тези, които избират сенки за грим на очите: за да ги нанесете, трябва да имате под ръка цял комплект четки

Професионалните гримьори имат отделна козметична чантичка с четки за работа със сенки. „В ежедневието“ всички те не са необходими. Но все пак си струва да имате няколко броя, за да получите възможно най-добрия грим за очите. Вярно е, че преди да получите колекция от четки за сенки, трябва да разберете тяхното разнообразие и да разберете кои са наистина необходими.

Плосък - за приложение

В големите палитри, заедно със сенките, често можете да намерите апликатори за гъби. Те са удобни за начинаещи: с тяхна помощ можете бързо да разпределите сенки по цялата повърхност на клепача. Но гъбите не са способни на повече. Следователно такъв инструмент обикновено не се намира в арсенала на гримьорите. Те използват "сплескана" широка четка със заоблен разрез. Плътността и обемът на тази четка ви позволяват да покриете клепача изцяло и да нанесете сенки на равномерен слой. С негова помощ можете да смесите сенките около краищата и да получите покритие, което нежно се разпръсква. Когато решавате коя четка да използвате за сенки за очи, изберете тази, която предпочитат професионалистите.

бъчва четка за гънки

На такова място като гънката на клепача обикновено се обръща специално внимание при грима на очите. Следователно за него има отделна четка. Формата й се сравнява с факла - тази четка е продълговата, с леко удебеляване в средата и скосен изрез на върха, което прави върха й заострен. Тази форма позволява на тази четка да "полага" сенки точно в гънката, без да улавя твърде много, без да докосва кожата отгоре и отдолу.Освен това, с помощта на такава четка, сенките могат да бъдат засенчени, „опънати“ до външния ъгъл или по-близо до веждите.

пухкава четка за смесване

Би било хубаво да имате отделна четка за засенчване. Важно е винаги да е чист - само в този случай ще се получат меки преходи от един нюанс към друг. С четка за нанасяне на сенки със запушена в купчината пудра такъв резултат не може да се постигне. За да превърнете цветните петна от сенки върху клепачите в смоуки айс, ви е необходима плътна, но мека четка с овална форма. Лекият натиск ще бъде достатъчен, за да изгладите остротата на линиите и да замъглите границите между цветовете.

Плътно - за омекотяване на линиите

Когато избирате четка за сенки, потърсете и къса с „нисък“ изрез и много гъста, гъста четина. Това е друг удобен инструмент за омекотяване на линиите. Особено полезно е за тези, които рисуват контура на очите със сенки или рисуват стрелки, но се опитват да избегнат графики в същото време.Тази четка "смазва" линиите, придавайки им мекота и гладкост.

Скосени - за меки стрели

Още една четка за създаване на стрелки със сенки - тънка, тясна, остра, скосена. Линиите, които рисува са строги, ясни и точно за тези, които предпочитат графичния грим на очите. Между другото, със същата четка се препоръчва да нарисувате контура на веждите и да „запълните“ празнините по време на корекцията на цвета им, като използвате сенки от естествени нюанси.

Избрахте ли правилната четка? Сега вижте как правилно да се грижите за нея:

Категория: