Да блеснеш на важно събитие е по-лесно, отколкото си мислиш. Как да направите лесен и в същото време красив грим за вечерта у дома, разказваме в нашата статия

Тон

Всеки грим трябва да започва с почистване и овлажняване на кожата. Във втората стъпка нанесете грунд върху лицето, за да изравните тона. След това нанесете фон дьо тен, който подхожда на тена на кожата ви.

Фон дьо тенът трябва да се нанася не само върху лицето, но и върху шията. Не забравяйте за деколтето, ако сте избрали по-отворена версия на тоалета. След това трябва внимателно да засенчите границите, така че преходите да не се виждат.

Резултатът се фиксира със суха минерална пудра с помощта на четка. Ружът трябва да се нанесе веднага след пудрата върху ябълките на бузите. За ефекта на лек руж е идеален мек розов нюанс на руж.

Нанесете малко бронзант върху скулите си: това ще направи чертите ви по-обемни и изразителни.

Очи

При вечерния грим най-често акцентът е върху едно нещо: устните или очите. По правило момичетата предпочитат да направят очите си по-ярки и изразителни.

Подчертайте зоната под веждата със светли сенки без блясък: така визуално ще увеличите очите си. Изчеткайте веждите си със специална четка и след това украсете с матови сенки или молив. Формата на веждите може да се фиксира с четка за вежди, напръскана с лак за коса.

Нанесете бежови сенки за очи върху клепача си, които съответстват на тена на кожата ви. Подчертайте долния клепач с по-тъмни сенки. За лек грим стрелките са идеални. Те могат да бъдат нарисувани с очна линия или течна очна линия. На линията на очната линия можете да нанесете сенки с блясък или искри.

Последният етап от грима на очите е дизайнът на миглите. Навийте ги с маша и нанесете спирала на два слоя. Понякога можете да минете без спирала, ако решите да използвате удължени мигли или изкуствени мигли.

Устни

Най-добрият вариант за лек вечерен грим е светло червило. Нанесете устните си нежно, в един слой, за да изглеждат меки и чувствени. Дайте предпочитание на естествените нюанси.

Можете също да използвате прозрачен гланц за устни или гланц в фини тонове като розово или прасковено.

Бриана Дейвис © GettyImagesМикайла Ривера © GettyImagesКати Касиди © GettyImagesМария Бравикова © GettyImagesКиара Ферагни © GettyImagesСофия Аморусо © GettyImages

Още един вечерен грим ще намерите в това видео.

Кой вечерен грим предпочитате?

Категория: