Как да залепите мигли, за да изглеждат гъсти и пухкави?

Задачата за залепване на изкуствени мигли на пръв поглед изглежда доста трудна: изглежда, че тази процедура може да бъде поверена само на професионалист. Но не е. Достатъчно е да практикувате малко у дома, следвайки последователността от действия, за да научите как да залепите равномерно миглите към себе си. И няма значение дали ще изберете лентови мигли или мигли на снопчета. Как да действаме?

  • Поставете изкуствените мигли по протежение на вашите естествени мигли и определете колко дълги трябва да бъдат.Ако не планирате да създадете визия за парти или сценично представяне, миглите може да ви се сторят твърде дълги. Самите косъмчета могат да се подстригват с ножица. В резултат на това изкуствените мигли ще изглеждат като вашите.
  • Преди да поставите изкуствени мигли, нанесете водоустойчива спирала върху вашите собствени. Защо трябва да правите това преди, а не след използването на изкуствени? Има шанс с небрежно движение на четката да отлепите изкуствени мигли.
  • Нанесете специално лепило върху лентата с мигли. Изчакайте малко (10-20 секунди, не повече). След това можете да залепите лентата върху клепача, като се опитате да се приближите възможно най-близо до линията на миглите, без да докосвате миглите си. За да ускорите нещата, задръжте единия край на лентата с пинсети, а другия с пръсти и погледнете надолу, за да запазите горния си клепач покрит.
  • Когато изкуствените мигли вече са "залепнали" за кожата на клепачите, имате само няколко секунди, за да коригирате резултата и да преместите лентата по-близо до корените на вашите собствени мигли с памучен тампон. Не пускайте лентата за няколко секунди, за да я оправите по-добре.
  • Когато работите със снопове, е важно да следвате още едно правило: първо се залепват по-къси мигли, след това по-дълги. Такава последователност е необходима, за да бъде резултатът симетричен.
  • За да отлепите миглите, трябва само да дръпнете ръба на лентата, но не и върховете на самите косъмчета. Ако внезапно лентата залепне толкова добре, че не е толкова лесно да я откъснете, обработете лентата с памучен тампон, потопен в мицеларна вода.

Използвате ли изкуствени мигли? Споделете вашето мнение.

Категория: