Анализираме основните техники за нанасяне на сенки за очи за вечерен грим

1Техника "примка"

Този грим за очи е подходящ за всеки тип очи. За разлика от арабския грим на очите и техниката на котешкото око, „примката“ елиминира голям брой тъмни нюанси и подхожда на момичета дори с предстоящи клепачи. Основната зона на подвижния клепач се боядисва със светли сенки, а с тъмни се поставят само акценти. Вече описахме подробно как да се гримираме с помощта на техниката „примка“ в нашата фото инструкция.

Тази техника е подходяща за всеки тип око и ви позволява да коригирате формата на окото, ако е необходимо.

2Техника "банан"

Тази техника за грим е чудесна, за да направите тесните очи да изглеждат по-големи. Дължи името си на линия с по-тъмен нюанс, която се нанася върху горния подвижен клепач върху светли сенки. Линията е оформена като банан. Тук говорихме по-подробно за техниката на прилагане стъпка по стъпка.

Тази техника е подходяща не само за вечерен грим, но и за дневен. В този случай ще се използват по-спокойни нюанси на сенките за грим.

3Техника смоуки айс

Опушено око или „опушен грим за очи“ е една от най-популярните техники за грим на очите. Нищо чудно, защото такъв грим прави външния вид по-секси и изразителен. Има огромен брой вариации на този грим. Понякога изглежда, че само професионален гримьор може да го повтори, но това не е така. Следвайте нашите съвети за опушени очи и ще се оправите.

Smoky ice може да бъде както класически (в черни и сиви цветове), така и по-нестандартен. Например червеният смоуки айс е много популярен напоследък.

А каква техника за вечерен грим на очите използвате най-често? Споделете в коментарите.

Категория: