Казваме ви стъпка по стъпка как да направите ретро грим

Ретрото отново е на мода. Не забравяйте, че характерните черти на такъв грим са бледа кожа, тънки вежди, големи очи и спретнати тънки устни. Как да си направим винтидж грим в стила на 20-те години на миналия век? Не е толкова трудно, просто трябва да следвате нашите съвети

1Нанесете лека основа върху лицето си. Това ще озари лицето ви.2Нанесете хайлайтър върху челото, зоната под очите и брадичката.3Нанесете минерална пудра върху лицето си с четка. Това ще придаде на лицето кадифена текстура.4Нанесете розов руж върху скулите си. Блендирайте добре.5Веждите трябва да бъдат възможно най-тънки, за да съответстват на ретро стила. Но е по-добре да не ги скубете (ретро партито ще отмине, но модата на „самурските“ вежди ще остане), а просто нарисувайте тънка линия с молив за вежди.6Нанесете светли сенки за очи с перлен блясък върху горния подвижен клепач.
Гримът за очи в ретро стил има една разлика - сенките се нанасят почти до моста на носа, а границата им не е засенчена.7Начертайте широки идеални стрелки върху движещите се клепачи.8Донесете плътно долната лигавица с черен молив.9Нанесете няколко слоя удължаваща и обемна спирала върху миглите. Миглите трябва да са пухкави.10Очертайте устните си с дръзка молив за устни. Очертайте устните си с червило в тон с молива.

Ретро визия, често използвана от Лана Дел Рей. Как да го повторим, разказваме във видеото по-долу.

Опитахте ли? Споделете впечатленията си в коментарите.

Категория: